Prijava

Vaša prijava

VIDEO Stiglo pojačanje! Gorica iz Nizozemske dovela stopera koji zabija


Nakon završetka prošle sezone, u kojoj je Gorica primila 46 golova u 36 utakmica, kao važan cilj čelnika kluba nametnula se značajna “rekonstrukcija” obrambenog dijela momčadi. Ugovori nisu produženi Igoru Čagalju, Godfreyju Oboaboni i Gigiju Mchedlishviliju, a prva dva pojačanja za novu sezonu su upravo braniči. Prvi je stigao Maks Juraj Ćelić (23), stoper koji je stigao iz Varaždina, a u nedjelju je ugovor do 2022. godine potpisao i Nizozemac Matthew Steenvoorden (26).

– Prema onome što smo vidjeli kroz skautiranje, riječ je o igraču dobre konstitucije, brzom i britkom braniču koji je vrlo kvalitetan u skok igri. Kako u defenzivnom, tako i u ofenzivnom smislu. Matthew je stoper koji zna igrati nogomet, a dobro je što ćemo ga moći koristiti i u na zadnjem veznom ako za to bude potrebe. U svakom slučaju, nadam se da će se što brže prilagoditi i vjerujem da će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva – rekao je trener Sergej Jakirović.

Steenvoorden je doputovao u Veliku Goricu u subotu, ugovor je potpisao u nedjelju, a u ponedjeljak bi trebao odraditi i prvi trening kao igrač Gorice. Prvi put navijačima će se predstaviti u srijedu, kad bi trebao dobiti 45 minuta u ogledu s Tuzla Cityjem, koji počinje u 16 sati.

– Čekamo još jedno krilo i jednog veznog igrača – najavio je Jakirović, koji je u Steenvoordenu dobio upravo ono što je Gorici prošle sezone nedostajalo.

Nizozemac koji ima indonezijske korijene, baš kao i njegov suigrač Joey Suk, dečko koji je u Cambuuru igrao sa Justinom Mathieuom, još jednim suigračem iz Gorice, trebao bi puno pomoći baš po pitanju skoka. Ne samo u obrani, u kojoj je znalo biti problema kad je riječ o prekidima, nego i u napadu. Naime, 188 centimetara visoki Steenvoorden, iako branič, u posljednje dvije sezone zabio je 11 golova, a prošle sezone imao je i dvije asistencije.

Prošao je omladinsku školu Feyenoorda, bio na posudbama u Excelsioru i Dordrechtu, a posljednje tri sezone nosio je dres Cambuura, koji je prošlu sezonu završio na desetome mjestu nizozemske druge lige. Igrao je i za mlade reprezentacije Indonezije… Sve u svemu, gorički prvoligaš dobiva sve jasnije obrise što se tiče sezone pred nama, pogotovo će tako biti nakon što se priključe Marina, Čabraja, Miya, Suk i Šroler. Bit će vjerojatno i još dolazaka, bit će i odlazaka, ali sve govori da će Gorica ponovno biti dobra. I, vjerujemo, barem jednako uspješna kao lani.