Prijava

Vaša prijava

Nekad smo gledali Santa Barbaru, a sad ćemo gledati – Sancta Barbaru!


Jučer je u našem kraju službeno počeo zanimljiv festival pod nazivom Sancta Barbara, a kojeg imate prilike posjetiti do 14. srpnja. Ovaj se festival međunarodnog karaktera održava u kapelama diljem Turopolja i Vukomeričkih goricaGlazbeni program festivala obuhvaća vrhunske izvođače i ansamble ozbiljne glazbe, ali i izvedbe na tradicionalnim instrumentima i ambijentalne koncerte suvremene elektroničke glazbe. Donosimo program festivala po danima, ukoliko se odlučite za ovu tradicijsku pustolovinu. Koju, naravno, od sapunice s početka devedesetih, u kojoj su žarili i palili Cruz i Eden, razdvaja puno više od tog jednog slova…

Svi programi festivala uživo će se prenositi putem live streama i već izgrađenih društvenih mreža organizatora festivala – Hrvatske udruge Ars organi Sisciae. Multimedijalni dio zamišljen je na inovativan način – pristupa se razvoju publike osiguravajući dostupnost  kulturnih i umjetničkih programa u prometno dislociranim područjima u kojima je smješten najveći broj sačuvanih drvenih kapela. Kroz osiguran prijenos uživo tendira se ka značajnom doprinosu povećanju vidljivosti kulture u medijskom prostoru.

Ovim projektom ujedno će se izraditi trajno dostupni arhiv audiovizualnih snimki čiji se materijali mogu koristiti u mnogobrojne promotivne svrhe, kako kulturnog projekta i festivala, tako i turizma u kraju nadomak zagrebačkoj zračnoj luci.