Prijava

Vaša prijava

Trenerski zakon šutnje: U tišini se kuju planovi po cijelom Turopolju


Veliki nogometni tereni amatera miruju, ali iza kulisa uvijek se nešto kuha. Ponekad je to juha bez soli, a dogodi se i delikatesni gulaš. Kadrovska preslagivanja ljeti su uobičajena. Tako je iznenadila vijest da je iz Lukavca otišao trener Slaven Batovanja. Lukavčani su prvaci Jedinstvene županijske lige i novi četvrtoligaši te pobjednici Kupa NS Velika Gorica. Batovanja odlazi drugoligašu Kustošiji, obnašati funkciju sportskog direktora.

Nino Matković trener je Vatrogasca iz Kobilića, no nije jasno hoće li to i ostati… Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

Događa li se nešto i u Vatrogascu u Kobiliću? Nedavno smo zvali na razgovor trenera Ninu Matkovića. Nino je pristao, ali s odgodom. I obećao zvati. Na memorijalnom malonogometnom turniru Božidar Vitez, u nedjelju, tajanstven je bio i jedan od čelnika kluba Kristijan Kirinić Kićo. I on je odgodio otkriti novosti.
“Zanimljivo” je bilo iste nedjelje i na kavi u Kavaliru u Čiču. Bili su tu Ilinko Duvnjak i Joža Šantek, važniji suradnici predsjednice Dinama Hidrela Ivane Cesarec. Na upite, samo su se smješkali. Planirano je bilo ljetos vratiti odbjegle sinove iz sada šampionskog Turopoljca Filipa Đuksija, Ivana Balenovića i Petra Vukadina te iz Jelačića Fabrizija Hrkovca. Izgleda da, barem zasad, još nije ništa definirano, a otišli su Mršić i Gmižić u Jelačić iz susjedne Vukovine.

Zoran Tomčić iza sebe ima sjajnu igračku karijeru, a kao trener je na čekanju nakon odlaska iz Segeste

Sva nogometna zbivanja iz prikrajka vjerojatno pažljivo prati iskusni trener, a ranije igrač internacionalac Zoran Tomčić. Krajem prošle sezone rastao se sa Segestom iz Siska, a sigurno je Tomu dosadno bez trenerskog posla. Hoće li i on biti kandidat za neko od upražnjenih mjesta, pokazat će vrijeme…