Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik obišao radove: ‘Kako raste klub, mora rasti i stadion’


Otkad je završila prošla sezona, za HNK Goricu povijesno uspješna, traju radovi na Gradskom stadionu. Krenulo se sa stolarijom na svlačionicama, uređivanjem detalja, a zatim se prešlo na malo veće radove. Stadion je desetak dana prije starta nove sezone poput gradilišta s radovima u završnoj fazi, u što se sa zadovoljstvom mogao uvjeriti i gradonačelnik Dražen Barišić. Posjetio je stadion u pratnji svojih najbližih suradnika, predsjednik Gorice Nenad Črnko ukratko ga je proveo kroz sve što se je dosad odrađeno uz financijsku pomoć Grada.

– Sinkronizirali smo uspjeh koji je na nogometnom terenu, odnosno na hrvatskoj sportskoj karti, ostvarila naša HNK Gorica s materijalnim uvjetima ovdje, na našem stadionu. Kao što znate, izgrađen je za Univerzijadu i značajnih dogradnji nije bilo sve do posljednjih nekoliko godina. Međutim, sad smo stabilan prvoligaš, koji tendira da postane i sudionik europskih natjecanja, domaći smo teren i naše mlade reprezentacije… Samim time, moramo pratiti trendove i ispunjavati uvjete za licenciranje stadiona. Odnosno, napraviti sve što je potrebno da ovo ostane mjesto sporta, ali i masovnog okupljanja. I sigurnosti, to prije svega – istaknuo je Barišić pa dodao:

– Ove godine smo pred ulaganjem do tri milijuna kuna, s velikim i malim zahvatima, ali stadion će nakon toga imati sve pretpostavke da se na njemu mogu igrati sve domaće, ali i međunarodne utakmice svih kategorija. Uložili smo u upravnu zgradu, u kojoj će se napraviti, uz sanitarne čvorove, stolariju i ostale radove, i jedna memorijalna sobu velikogoričkog nogometa. Ona će biti otvorena nešto kasnije, krajem ove ili početkom sljedeće godine, a u njoj će biti sublimirano sve ono što se događalo u velikogoričkom i turopoljskom nogometu svih ovih desetljeća iza nas. Točnije, sve što se skupljalo kao uspomena na povijest turopoljskog nogometa, od video i audio zapisa, pehara, dresova… Bit će to mjesto gdje ćemo moći predstaviti dugu tradiciju goričkog nogometa.

Nakon obilaska klupskih prostorija, šetnja je nastavljena uz travnjak.

– Teren nakon dobivanja rasvjete zadovoljava apsolutno sve uvjete, jednako kao i pomoćni tereni. Pod zapadnom tribinom uređena je soba za VAR, prva u Hrvatskoj uz onu u Maksimiru. Nedavno smo ovdje okupili sve suce i instruktore, koji su ovdje kod nas imali edukaciju, a uredili smo i VIP prostore ispod tribina, i to po najvišim standardima. Postavljaju se i novi brojači na istočnoj tribini, u nadi da se ona može podijeliti na domaću i gostujuću, a na nju ćemo postaviti i nove sjedalice, pa ćemo imati kapacitet od pet tisuća ljudi. Što i zadovoljava naše trenutne potrebe – govorio je gradonačelnik dok je koračao travnjakom.

Planovi postoje i za malo dalju budućnost, neće se na ovome stati.

– Imamo još planova i ideja, ali one će doći na red iduće godine. Kontinuirano ćemo raditi na tome da stadion raste usporedno s nogometom i zanimanjem naših sugrađana za njega. Mislim da to priliči gradu ovakve veličine, s ovakvim fiskalnim i drugim kapacitetima, ali i klubu, koji je vrlo kvalitetan. Hvala i ljudima iz ŠRC-a, ali i dečkima, na čelu s predsjednikom Črnkom i drugima. Vrlo kvalitetno vode klub i time nam zadaju smjer kojim ići – kazao je gradonačelnik.

Prošetao je i novi prostorom za VIP, ušao u prostoriju za hitnu medicinsku pomoć, u kojoj će između ostaloga biti i defibrilator, čime će se još više dobiti na sigurnosti gledatelja. U planu su i radovi na novinarskoj tribini, izgradnja dijela tribine koja će funkcionirati kao igraonica za djecu… Sve u svemu, ove će sezone biti još ljepše i ugodnije pratiti HNK Goricu. Počevši od 20. srpnja, kad na našem stadionu gostuje zaprešićki Inter.

– Lijepo je uvijek doći na utakmicu, a posebno me veseli kad tribine budu pune. I kad na njima vidim obitelji. Uspjeli smo u tome da nam cijele obitelji dolaze na utakmice, a time se rijetki u Hrvatskoj mogu pohvaliti. Cure, supruge, žene, bake s unučadi, mala djeca, mlađi i stariji ljudi… Uz nogometno umijeće na travnjaku, uspostavili smo i tu neku nogometnu kulturu, sportski stil života. To smo i željeli, želimo to u svim sportovima, a nogomet je najpopularniji i najmasovniji – završio je gradonačelnik Barišić svoju šetnju stadionom.