Prijava

Vaša prijava

Pronašli trenera za 4. ligu: Tuweg iz Stupnika na klupu Lukavca


Nakon što je svojih trenerskim potpisom stavio paraf na vjerojatno najuspješniju sezonu u povijesti lukavečkog nogometa, Slaven Batovanja digao je sidro. Nije, kaže, mogao odoljeti izazovu da se okuša kao sportski direktor drugoligaša Kustošije, na kudikamo višoj razini od one na kojoj je živio i radio u Lukavcu. Nakon što su se od njega dirljivo oprostili, čelni ljudi kluba krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom. I, prije svega, za njegovim mišljenjem.

– Nisam više u klubu, već par dana, ali i dalje se s predsjednikom Gutešom i direktorom Markulinom čujem kao i do sad. Traže moje mišljenje i o novom treneru, ali ja im samo to i mogu učiniti. Dati mišljenje. Odluka je njihova, oni će je donijeti sami, to je jedino ispravno – govorio nam je Batovanja, da bi već koji dan poslije Lukavec na svom vrlo aktivnom i kreativnom Facebook profilu objavio:

“Predstavljamo Vam trenera NK Lukavca za sljedeću sezonu, a to je gospodin VLADIMIR TUWEG!”

Za bolje poznavatelje niželigaškog nogomet nije to potpuno nepoznato ime, ali za sve ostale su se u Lukavcu potrudili predstaviti trenerski put njihova novog trenera:

“Vladimir Tuweg rođen je 1973. godine i živi u Strmcu, Grad Sveta Nedelja! Nogomet je igrao kroz sve pomlatke u NK Savi Strmec, a karijeru je zaključio u NK Zrinskom, gdje je ujedno i započeo trenersku karijeru kao pomoćni trener u seniorskoj momčadi. Nakon toga je trenirao mlađe kategorije u NK Savi Strmec, a kroz godine asistira kao pomoćni trener trenerima seniora (Miro Orsag, Željko Lisečak, Zoran Smiljanec, Milan Končarević, Zoran Vukelić, Ratko Ninković), nakon čega samostalno preuzima seniore NK Rakitje, NK Breganu i NK Zrinski. Kada se dokazao vani (kako to obično biva), dobiva priliku i u svom mjestu, te postaje trener NK Save Strmec. Nakon Save, odlazi u NK Sutlu, a posljednju sezonu imali smo ga priliku vidjeti i upoznati kao trenera NK Stupnika.”

Igrat će Tuweg s Lukavcem i protiv svoje Save Strmec, bit će i to utakmice posebne težine, baš kao i one protiv susjeda iz Odre, Odranskog Obreža i Gradića, kao i one protiv nekadašnjih prvoligaša Zagreba, Segeste i Karlovca… Izazovna je sezona ispred Lukavca, u svakom slučaju, no imat će novi trener i zanimljiv kadar na raspolaganju. Uz momčad iz prošle sezone, koja je više, manje ostala na okupu – klub su napustili Leo Hladni, Mario Skorin, Krešimir Drk i Bruno Augustić – dolaze i pojačanja.

Prvo je klub objavio dolazak Dražena Ladovića Lakija, bivšeg igrača Udarnika i Dinama (OO), a zatim su stigli i “lukavečki Gattusso” Josip Grdenić te Fran Matić, bivši igrač Gorice, Kurilovca i Klasa. Dolazit će još neki igrači, u Lukavcu to rade simpatično i duhovito, s objavama na Facebooku iz dana u dan…