Prijava

Vaša prijava

Kučani opet jurišaju na prvo mjesto!!


Turopoljac je na spektakularan način u posljednjem kolu minulog prvenstva 1. ŽNL istok pred 700 gledatelja 3:0 pobijedio direktnog konkurenta Naftaša Ivanić i plasirao se u peti rang natjecanja, Jedinstvenu županijsku ligu. Iskusnom treneru Vladi Horvatu iz Starog Čiča nije to prva titula prvaka ali kaže da je najdraža.

– Ranije sam četiri sezone bio u Turopoljcu i bili smo prvi za povratak među županijske prvoligaše. Prvak sam bio i s Jelačićem iz Vukovine za 4. HNL a isto tako i s Lekenikom, ali u oba slučaja smo tutnjali kroz prvenstva od prvog kola i to se očekivalo pod normalno. Minule sezone vratio sam se u Turopoljac nakon 16. kola u kojem su Kučani neočekivano remizirali kod Dinama Hidrela 0:0 a zaostatak za Naftašem se popeo na -7 bodova. Kasnije nakon našeg poraza u Vukovine 1-2 taj minus je bio i 11 bodova i više nitko, osim našeg sportskog direktora Franje Berkovića, nije vjerovao da se to može stići i prestići. Imao sam i ja nekoliko rituala za uspjeh (bez šišanja, brijanje određenog dana, bez pranja opreme samo uz sušenje) i eto u posljednjem kolu na veličanstven način smo uspjeli. Sada je spletom okolnosti u petom rangu i Naftaš ali ipak smo mi prvaci s pobjedničkom “kantom” i to ima težinu – ispričao je Vlado Horvat u petak u sumrak, prije odlaska na odmor u Skradin kao gost punice Ljubice koja ima prvorazrednog pršuta.

Foto: Mato Paviša

Razgovoru je nazočio i dvostruki strijelac na spomenutom velikom derbiju prvenstva s Naftašem Filip Đuksi koji je možda trebao biti i igrač utakmice. Zanimljivo, Đuksi je Turopoljcu pristupio iz Dinama Hidrela kao i ranije Petar Vukadin te Ivan Balenović. Četiri Čičana prvaci s Turopoljcem, znakovito.

– Trener Horvat me kao 17-godišnjaka već vodio u Dinamu Hidrel dok smo još bili četvrtoligaši i odlično se poznajemo. Dobro je ranije u Turopoljcu radio i Ivica Burić, koji također ima zasluga za naš konačni uspjeh ali u nekim utakmicama nismo imali sreće a trenerski život je dobro poznat. Horvat nas je iskustvom preporodio i sada uživamo – rekao je Đuksi i potvrdio ostanak u Turopoljcu mada su u Hidrelu željeli povratak svih odbjeglih sinova.

Foto: Mato Paviša

– Sve je dogovoreno. Bilo je poziva iz drugih klubova pa i matičnog Dinama iz Čiča ali prvo mjesto, trener i ambicije Turopoljca su definitivno odlučili. Balenović također ostaje, navodno se u Čiče vrača samo Vukadin koji je u Kučama nešto manje igrao – otkrio je Đuksi a nadopunio ga je strateg Horvat.

Foto: Mato Paviša

– Uz Vukadina odlazi još samo Josip Hrženjak a doma u Turopoljac se vrača Josip Lučić iz Gradića. Uprava na čelu s predsjednikom Danijelom Zagorcem i direktorom Berkovićem ozbiljno radi na dovođenju stopera, bočnog i napadača. Cilj Uprave, koji sam prihvatio i pozdravljam ga, je odmah juriš na prvo mjesto u jačem rangu! Zašto ne? Imamo infrastrukturu za 4. HNL, vrijednu i ambicioznu Upravu, navijače i ono najvažnije-prave igrače – veliki optimizam iz Kuča i Turopoljca prenijeli su trener Vlado Horvat i u ime igrača neumorni vezist Filip Đuksi.