Prijava

Vaša prijava

Čabraja: Jedva čekam da dokažemo da prošla sezona nije bila slučajna


Nije praktički ni predahnuo nakon kraja prošle sezone, odmah se priključio pripremama mlade reprezentacije, s kojom je išao na Euro u Italiju i San Marino, pa nakon povratka kući konačno dobio malo prilike da se odmori. Marijan Čabraja, čovjek koji je na kontinentalnoj smotri predstavljao Goricu zaigravši protiv Engleske u posljednjem kolu skupine, priključio se klupskim suigračima u posljednjoj fazi priprema. I s bolovima u koljenu koji prolaze.

– Da, malo sam se ozlijedio u toj utakmici protiv Engleza, istegnuo sam ligamente koljena, ali već sam se vratio u pogon. Malo još osjećam to koljeno, ali dobro je, treniram s ostatkom momčadi i siguran sam da ću biti spreman već za prvo kolo – kaže Čabraja, lijevi bek Gorice koji se na pripremama pojavio s pokojim kilogramom manje.

U takvom će izdanju valjda biti još brži, okretniji, vižljastiji… No za početak je bitno da nije umoran ni iscijeđen od svega što je prošao zadnjih mjeseci.

– Ma kakav umor, nisam uopće umoran. Jedva sam se čekao vratiti na teren, priključiti se dečkima. Bitno mi je da sam opet tu, da radimo dobro na treninzima i jedva čekam da počne prvenstvo, da dokažemo svima da prošla sezona nije bila slučajna – ambiciozan je Čabi.

Morali smo se još malo vratiti na taj Euro U-21, na sve što se događalo u toj, na kraju neuspješnoj, borbi za odlazak na Olimijske igre.

– Rezultat nije bio kao što smo planirali, ali za mene je to sigurno jedno dobro iskustvo, biti među najboljim europskim igračima moga godišta, biti mjesec dana među najboljih hrvatskim igračima, trenirati s njima… Ipak su to dečki koji igraju u ozbiljnim klubovima, vrijedno mi je vidjeti kako i oni funkcioniraju i razmišljaju. Šteta što rezultat nije bio pravi, što nismo izborili odlazak na Olimpijske igre, ali što je, tu je. Idemo dalje, u novi ciklus, dolaze mlađi… – analizirao je Čabraja pa nastavio:

– Raspored se tako poklopio… Prvo igraš s Rumunjskom, koja je kao trebala biti najlakši protivnik, iako tamo nitko nije najlakši, jer to je 12 odličnih momčadi. Da smo to dobili, sve bi bilo drukčije, mogli bismo i kombinirati, računati. Ovako smo se malo zeznuli i prošli kako smo prošli. Atmosfera je bila odlična, svi smo se međusobno družili, sve su to normalni dečki, na zemlji. I trenirali smo dobro, pripremili se, sve je išlo po planu, ali poslije te prve utakmice malo se i raspadneš u glavi. Teško se nakon toga vaditi protiv Engleza i Francuza.

Sad je konačno u domaćem, potpuno poznatom okruženju, među dečkima s kojma je prošle sezone radio sjajne stvari. I s kojima će nastaviti, uvjeren je, u istome ritmu.

– Vidim da smo više-manje svi ostali na okupu, što mi je jako drago, jer sljedeće sezone će automatski biti lakše, iskusniji smo za jednu sezonu. Još su nam došla i pojačanja, tako da mislim da će sljedeća sezona biti još bolja. Moji ciljevi? Ha, da igram što bolje, pomognem momčadi koliko god mogu, kako igrom u obrani, tako i asistencijama. A sve ostalo će doći samo od sebe – optimističan je Čabraja.

Zaigrat će prvi put na ovim pripremama danas protiv Inđije, s kojom Gorica igra na svom stadionu od 16 sati.