Prijava

Vaša prijava

Krenuo i Kurilovec: Ludilo dresovi i mlada momčad s oznakom “domaće”


Uživanje na moru je iza njih, svi drugi oblici odmora također, došlo je vrijeme za krvavi rad. Nogometaši Kurilovca krenuli su s pripremama za novu sezonu, pri čemu su svi odreda svjesni da će proliti litre i litre znoja, da će se pošteno namučiti kako bi izgradili temelje za sve što ih čeka u novoj trećeligaškoj sezoni. O promjenama koje su se događale u jedinom turopoljskoj trećeligašu već smo pisali OVDJE, no sad je kurilovečka družina dobila još konkretnije obrise. I sasvim je jasno da će Kurilovec biti izuzetno mlada momčad, koja će igrati u vrlo atraktivnim dresovima tvrtke Alpas.

– Trenutačno imamo 18 igrača koji su u kvoti mlađih, ukoliko nam se priključi Jakov Karabatić, što je realno, bit će nas 19 mlađih. I to je sjajna stvar za klub. Osim toga, super je što imamo praktički 21 igrača koji su ‘naši’, iz turopoljskog bazena, među koje ubrajam i Kelavu i Šarića, budući da su godinama tu. Mislim da se takvo nešto još nikada nije dogodilo. Isto tako, i Karabatić je domaći, tako da bi se i ta brojka mogla povećati – ponosan je trener Vidak, koji uživa u ulozi graditelja, prvo igrača, a zatim i igre.

– Došlo je dosta novih mladih igrača, tako da ćemo sigurno opet morati pretrpjeti neke dječje bolesti, ali na to smo spremni. Fantastična stvar za klub je što je velika većina kostura momčadi ostala. Čurek i Mandura su raskinuli ugovore s Goricom i više nisu s nama, ali tu smo adekvatno pokriveni. Eventualni odlazak Humeljak u Dinamo II za nas predstavlja veliku nagradu, Humi je zaslužio da pokuša na takvoj razini – ističe Vidak.

Ostali su, dakle, Čunčić, Rajić, Šarić, Matoš, Kelava, Krsnik, Povoljnjak, Sedlaček, Spudić, Slunjski, Roginić…

– To je grupa igrača koja je iznijela veći dio sezone, mladim igračima će biti lakše adaptirati se na seniorski nogomet uz ovako kvalitetne dečke – vjeruje trener Kurilovca.

A onda se okrenuo dolascima, novim imenima.

– Iz juniora Gorice došli su Debijađi, Patrik i David Posavec, Stiplošek, Borovac i Žordić. Iz Vinogradara je došao vratar Luka Bogović, također mlađi igrač, kao i Tomislav Grdenić, dečko koji je nakon Lokomotive bio u Interu iz Zaprešića i sigurno ima kvalitete koje mogu pomoći našoj momčadi. U kvotu mladih upada i Nikola Bradić , domaći dečko koji je nastupao za seniore HAŠK-a, te Petar Bandić, igrač koji je prošao Zrinjski iz Mostara i dolazi sa jako dobrim referencama. Ivor Vlajković, igrač koji je prošao selekcije Splita i Solina kroz 1. HNL za pionire, kadete i juniore, također dolazi sa epitetom mladog perspektivnog igrača. Imati ćemo i neke dečke na probi, pa ćemo vidjeti kako će se te stvari odviti – nabrojio je Vidak pa dodao:

– Također, vodili smo računa o klupskoj školi nogometa i priključili smo Patrika Vojnića, koji sada uz Halilića, Bartolića i Janječića čini lijepu brojku igrača koji su izašli iz škole nogometa NK Kurilovca.

Za kraj nabrajanja valjalo je predstaviti i igrača koji bi trebao biti pravo pojačanje.

– S nama bi trebao krenuti trenirati i Jakov Karabatić. To je gorički klinac kojem sam bio zadnji trener u Gorici, jer već u mlađim pionirima otišao je u Lokomotivu. Nakon toga ga je uzeo RNK Split u svojim zlatnim vremenima, a zatim je završio u Hajduku, iz kojeg je otišao u Dugopolje, gdje je upisao i nastupe u 2.HNL, te u Brežicama, gdje je također nastupao u drugoj slovenskoj ligi. Bio je i u kampu francuskog velikana Lilla, trenutačno ima opciju za inozemstvo, ali zainteresiran je za projekt Kurilovca, odnosno Gorice – pojasnio je Vidak.

U Kurilovcu žele iskorak u odnosu na prošlu sezonu, koju su završili na petome mjestu… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošle sezone ovakva se kurilovečka priča tek rađala, bilo je potrebno vrijeme da se sve skupa uhoda, a ove bi sve trebalo ići kudikamo lakše.

– U odnosu na prošlu sezonu velika je prednost što je kostur momčadi ostao na okupu, jer to će nam omogućiti lakši ulazak u sezonu. Opet kažem, spremni smo na neke ‘dječje bolesti’, s obzirom na velik broj novih mladih igrača, budući da dosta igrača koji su došli nisu osjetili seniorski nogomet na bilo kojoj razini, no smatram da je kadar zadovoljavajući i da smo spremni za iskorak u odnosu na prošlu godinu. Ambiciju će momčadi sama postavljati ovisno o tome za što ćemo biti spremni kroz sezonu. Sigurno da smo si sa prošlom sezonom postavili ljestvicu visoko i naravno da imamo želju da napravimo barem mali iskorak u odnosu na prošlu sezonu – rekao je trener Vidak.