Prijava

Vaša prijava

Distributivni centar za voće i povrće dobio novi stroj za pakiranje jagodičastog voća


Distributivni centar za voće i povrće u radnoj zoni Rakitovec dobio je novi stroj za pakiranje jagodičastog voća. Do sada taje su posao morali ručno raditi sami proizvođači i gotovo je ne moguće bilo pakirati veću količinu proizvoda. Taj proces novim strojem ubrzan je 100 puta, a moguća je bolja kontrola kvalitete proizvoda.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

-Jako smo ponosni na ovaj stroj. On je prvenstveno važan za distribuciju ove vrste proizvoda velikim trgovačkim lancima, koji mogu uzeti veću količinu voća i to naravno platiti. Možemo reći da smo sada što se tiče pakiranja jagodičastog voća najbolje opremljeni u Hrvatskoj. Zahvaljujući tome uspjeli smo nedavno prodati 100 tona borovnice – pohvalio se direktor Hrvoje Bunjevac.

Novonastala situacija mogla bi potaknuti postojeće proizvođače da povećaju površine s jagodičastim voćem, a iz Distributivnog centra iduće godine očekuju da će se količina borovnica za pakiranje udvostručiti.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Jagodičasto voće postaje sve zanimljivija poljoprivredna kultura proizvođačima u Zagrebačkoj županiji. Na relativno maloj površini moguće postići veću zaradu, jer su jedinične cijene za na primjer borovnicu veće od onih za jabuku.