Prijava

Vaša prijava

Procvat filmske industrije stiže u Goricu!


Naša je domovina mala država velikog potencijala! Hrvatska, kao zemlja bogate geografske raznolikosti, stranim je producentima izuzetno privlačna. Uvjerili smo se u to nakon snimanja serijala Game of Thrones, potom svima poznate komedije Mamma Mia, akcijskog filma ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ i brojnih drugih uspješnica…

Gradonačelnik Barišić na svom je Facebook profilu potvrdio vijest o gradnji filmskog studija, a čija lokacija će najvjerojatnije biti u bllizini zračne luke.

– Još jedna vrijedna investicija u našem gradu o kojoj smo vodili intenzivne pregovore zadnjih godinu dana, sada kreće u svoju realizaciju. Velika Gorica postat će dom kompleksu filmskih studija u kojima će se snimati filmovi i serije hrvatske i međunarodne produkcije – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Prisjetimo se, svoje korijene filmski turizam u Hrvatskoj vuče još od Jadran filma, filmskog studija koji je od 60-ih sve do početka rata 90-ih bio najveći i najpoznatiji filmski studio u srednjoj Europi. No, nakon stagnacije kojoj je doprinijelo poslijeratno stanje, kako izvještava Večernji list, za hrvatsku filmašku renesansu uvelike je zaslužan projekt Hrvatskog audiovizualnog centra ‘Filming in Croatia’.