Prijava

Vaša prijava

Nino Matković napustio Vatrogasac iz Kobilića


Razgovor smo dogovorili na utakmici Gorice i Intera iz Zaprešića a razlog smo naslućivali. U vreli utorak prijepodne sjeli smo uz osvježavajuće napitke, netko uz pivicu a 55-godišnji Nino uz voćni sok jer ne konzumira promile.

– Ostavku županijskom prvoligašu Vatrogascu iz Kobilića ponudio sam još zimus ali čelnici kluba, igrači i navijačka skupina Browing nisu htjeli ni čuti. Sada nakon kraja sezone definitivno sam odlučio ostaviti se trenutno trenerskog posla zbog zasićenosti i želje za malim odmakom od nogometa što se struke tiče. Želim naglasiti da su klub, igrači i navijači prema meni bili više nego korektni. Za primjer, igrači su mene i suprugu Boženu počastili trodnevnim odmorom na Svetom Martinu na Muri i hvala im na tome. Hvala i predsjedniku Anto Mariću i sportskom direktoru Kristijanu Kiriniću Kići koji je u Vatrogascu na svim poslovima – otkrio je ranije plemeniti vezist i majstor slobodnjaka velikogoričkog Radnika i drugih relativno renomiranih klubova Nino Matković.

02.06.2019. Kobilić. Prva županijska nogometna liga – 28. kolo: NK Vatrogasac – NK Kloštar (Kloštar Ivanić). Foto: David Jolić/cityportal.hr

To ne znači da sasvim odlazi iz nogometa.

– Ma ne. I dalje ću dolaziti na utakmice Gorice i drugih naših turopoljskih klubova. Moći ću više pažnje posvetiti i matičnom Jelačiću u Vukovini te sinu Damiru koji tamo igra – rekao je Matković.

Vatrogasac se na kraju sezone plasirao u gornjem dijelu ljestvice 1. ŽNL istok.

– Nismo imali rezultatskih imperativa a konačno 5. mjesto i 60 bodova, dva manje od treće Lonje, nije loš rezultat. Mišljenja sam da smo mogli i više ali dečki su čisti amateri i nema im se što prigovoriti, dapače bili su pravi i čestitam im na tome – zaključio je sad već bivši trener Vatrogasca iz Kobilića.