Prijava

Vaša prijava

Nogometne teme i Peri deri


U Novom Čiču posluje lokal gdje je tema broj jedan najčešće sport, posebno nogomet. Usred ljeta dok amateri miruju, u tekućem tjednu najviše se prepričavaju događanja na subotnjoj prvoligaškoj utakmici između Gorice i Intera iz Zaprešića. Mora se odmah istaknuti da iz Čičkog kraja na velikogorički stadion pohodi znatan broj kibica i zanimljivo je slušati impresije nakon starta HNK Gorice u novu prvoligašku sezonu. Značajke komentara, naprimjer školskog kolege Ivana Grgara i supruge Fadile, Neđe i sinova Nikole i Antonija Bube, Parage s Kvarnera koji voli NK Orijent, rokera Žaca iz Čičke Poljane i frenda mu Drage Geca, gospodina rukometnog Mesića iz Brezovačke, Age Einsteina iz Jagodnog, trenera Nine Matkovića, djelatnika Hidrela i sveprisutnog Vugre, Darka ribiča i drugih su zadovoljavajuća igra velikogoričke momčadi ali spominje se i žal za izgubljena dva boda jer prilika za pobjedu je bilo podosta. Spominje se i solidna posjeta, jer Inter nije atraktivan kao recimo velika četvorka Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, a opet se na zapadnoj tribini sjatilo možda i blizu dvije tisuće nogometnih duša. Pridonijela je tome i prekrasna ljetna večer a reflektori su uvijek primamljivi za poseban štimung.

Pala je i jedna tema koja na prvi pogled nema veze s nogometom ali možda ipak i ima. Netko se dotaknuo muzike s razglasa prije utakmice, na poluvremenu i kraju. Ponekom bi bilo drago čuti i nešto s repertoara turopoljskog melosa. Roker Žac se oduševio prijedlogom da se ponekad, možda za primjer, pusti i grupa Peri deri i njihova verzija ‘Turopoljac travu kosi’ ili ‘Turopolje moje drago’ i drugo. Kaže Žac, ima tu nogometnog ritma, vedrine, zezancije, samodopadnosti, optimizma..Zašto onda ne? Složio se i naš domicilni trener Nino Matković.

– Nema u tom prijedlogu ništa lošeg. Sjećam se dok je Polet iz Buševca igrao u 3. HNL, bio sam pomoćnik Damiru Petraviću. Igrali smo tada u ligi s Istrom, Rovinjem, Porečom, Labinom, Mošćeničkom Dragom, Orijentom s Krimeje u Rijeci..Puštale su se tamo samo pjesme iz tog podneblja, čemu onda da se mi sramimo svojeg? Uz modernu glazbu koja se pušta, dobro bi možda došla i pokoja u stilu Peri deri – mišljenja je Nino.

Pa ajmo onda malo tako i s razglasa, pa i na terenu nek peru i deru, sve za nova tri boda.

Galerija fotografija