Prijava

Vaša prijava

Dnevnik jednog pacijenta: Kako sam otkrio ono dobro u našem zdravstvu…


Na svaki eventualni i najmanji kiks Zdrastva u Hrvatskoj, zvone medijska zvona na uzbunu i puca se iz svih raspoloživih arsenala. Možda ponekad i ima razloga. Suprotni pozitivni primjeri doživljavaju se pod normalno. E, pa moraju se izdvojiti i takvi odnosi, koji pacijentima podižu vjeru u ljudskost i budućnost.

Potpisnik teksta kod liječnika nije bio gotovo 70 godina, a sad su krenuli ozbiljni problemi. Gotovo već pet mjeseci redovit sam gost KBC Rebro, a najviše klinike za urologiju u takozvanoj bijeloj zgradi. Ništa neobično, jedan sam od mnogih. Odnos doktora medicine specijalista za urologiju Bojana Čikića i sestre Gordane Goge Hajdarović je vrhunski i za svaki primjer, pa mislim da zaslužuje objavu za javnost!

Potrajalo bi nabrajati pozitivne karakteristike dok rade jedne od najtežih i najodgovornijih poslova i hvala im na tome. Molbu dotičnima za medijsku pohvalu i javnu zahvalu, dobili smo tek na veliko inzistiranje, a nije to mišljenje samo jednog pacijenta. Dok čekamo na red, naslušali smo se sličnih razmišljanja ostalih pacijenata i odlučili ih prezentirati javnosti.

Nisu oni jedini u Zdrastvu za primjer. Sanja na biopsiji je super pristupačna, doktorica opće prakse u Novom Čiču Anita i sestra Tanja također za pet, a sigurno ih ima još bezbroj. I na kraju, ovo nije nikakvo takozvano upucavanje. Svjestan sam težine svoje bolesti, ali nastojim i dalje širiti optimizam, zdrav ljudski odnos, ljubav i poštenje. Ako ima drugačijih, možda im pomogne ovakav stav i razmišljanje, da se promjene.