Prijava

Vaša prijava

Općina Orle pokrenula projekt desetljeća


Na području općine Orle moglo bi niknuti novo stambeno naselje. Riječ je o projektu kojeg je pokrenula Općina u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama. Iako se još uvijek ne zna točna lokacija gdje bi se trebalo graditi, pretpostavka je da bi to mogla biti parcela od 111 tisuća kvadrata na ulazu u Bukevje, koja se nalazi u državnom vlasništvu. Kako smo doznali od načelnika Općine Ervina Vujice u tijeku su pregovori s Ministarstvom državne imovine.

U planu je izgradnja jedne višestambene zgrade po programu poticane stanogradnje, ali vjerojatnije je da će se graditi obiteljske kuće po modelu Provedbenog programa poticanja gradnje kuća. Detaljne informacije o svim pogodnostima koje pruža Program poticane stanogradnje bit će prezentirane građanima Općine Orle od strane predstavnika Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) krajem 2019. godine. Točan datum održavanja prezentacije bit će objavljen u medijima i na mrežnim stranicama Općine Orle.

Novo naselje imat će i dječji vrtić, a najavljena i izgradnja doma za umirovljenike. Riječ je o projektu od velikog značaja za cijelo područje.

– Ovo je veliki projekt. Želja nam je privući i mlade obitelji iz Velike Gorice, Zagreba i drugih sredina kako bi popravili demografsku sliku naše općine – rekao nam je načelnik Vujica.

Svi zainteresirani mogu popuniti anketni upitnik kako bi sama projektna dokumentacija te izgradnja bili u najvećoj mogućoj mjeri prilagođene potrebama budućih stanara.

Informacije prikupljene ovom anketom služit će isključivo za dobivanje pregleda relevantnih podataka i elemenata u cilju izrade što kvalitetnije snimke stvarnih stambenih potreba, a kako bi se na što primjereniji način pristupilo operativnoj razradi predmetnog projekta i neće se koristiti u druge svrhe.
Ispunjeni upitnik možete dostaviti osobno, poštom ili na mail info@opcina-orle.hr.