Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Jači smo nego prije tjedan dana, vratila su nam se petorica


Osam dana nakon što je krenula druga gorička prvoligaška sezone, osam dana nakon remija s Interom bez pola momčadi, situacija je puno bolja. U grad u nedjelju od 18 sati dolazi Osijek, član HNL-ove “velike četvorke” diše puno lakše.

– Što se kadra tiče, sigurno smo jači nego u prošloj utakmici. Miya je opet s nama, vratio se u dobrom stanju, vraćaju se i Čabraja, Lovrić i Suk, a u konkurenciji je i Steenvoorden. Nedostaje nam još jedino Zwolinski, koji neće igrati još ovaj put, ali od ponedjeljka bi trebao biti s nama u treningu. Na dan utakmice odlučit ćemo kojih će 11 igrača istrčati, koji će to igrači pokušati napraviti rezultat – rekao je trener Sergej Jakirović u iščekivanju Osijeka.

Nešto bolji rezultat mogao je biti i prije osam dana, na tom otvaranju prvenstva, ali realizacija je protiv Intera bila ogroman problem.

– Očekujem da protiv Osijeka budemo puno bolji u realizaciji nego u prošloj utakmici. Protiv Intera nam je baš nedostajalo tih završnih pasova i pogotovo preciznosti u realizaciji. Kad se analizira utakmica, vidi se da smo mi imali dosta situacija, ukupno 13 udaraca na gol, ali zadnji pas i završni udarac nisu bili pravi – vratio se Jakirović na prošlu utakmicu, u kojoj se u tragičara prometnuo Justin Mathieu, Nizozemac koji je zapucao tri, četiri prilike.

Gorica sezonu otvara s dvije domaće doma, zatim slijedi gostovanje u Maksimiru pa Rijeka doma… Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Vidim da mnogi gledaju na Justina kao da je odigrao loše, ali ja bih rekao da je on u toj utakmici ušao u pet šansi. Može se to i tako gledati – pokušao je Jakirović učiniti čašu napola punom.

Dobra je vijest za Goricu i to što je Osijek prije samo četiri dana polagao europski ispit.

– Da, Osijek je igrao u četvrtak, sigurno su se i energetski i psihološki potrošili, jer imali su tešku i zahtjevnu utakmicu, vjerujem da su im misli dijelom na toj uzvratnoj utakmici… Međutim, znamo da Osijek ima dobar kadar igrača, očekujem nekoliko promjena u odnosu na četvrtak i utakmicu protiv CSKA Sofije. I tek nakon što vidimo njihov sastav morat ćemo se odrediti u nekim detaljima u igri. Iako, principi Osijekove igre su isti, bez obzira tko bio na terenu. Skautirali smo mi njih, skautirali su oni nas, i tu će odlučivati sitni detalji. Kao i uvijek – kaže Jakirović.

U četiri utakmice prošle sezone Gorica je protiv Osijeka uzela sedam bodova.

– Dobili smo 1-0 ovu zadnju utakmicu, kad je na klupi bio trener Skender, tamo smo odigrali ‘iks’ i remizirali, a doma smo i izgubili u prvom dijelu prvenstva, kad je trener bio Zekić. Teško je uspoređivati taj i ovaj Osijek, ali već u utakmici u svibnju igrali su u ovom sustavu, s trojicom otraga i dvojicom napadača, tako da nam to nije nepoznanica. Budući da ne znam tko će igrati, nema smisla govoriti o imenima, ali naravno da je Bočkaj jedan od ključnih igrača. Kažem, vidjet ćemo tko će za njih igrati, pa ćemo pred igrače eventualno staviti neke dodatne zahtjeve – objašnjava trener Gorice.

Osim Zwolinskog, u ovoj utakmici neće moći računati ni na vrijednog veznjaka Martina Maloču. Ozljeda koji je zaradio u prijateljskom sudaru s Vardarom u utorak, koji je Gorica dobila 3-0.

– Maloča je išao na magnetsku rezonanciju, još čekamo rezultate, ali imamo jedno mišljenje po kojem je u pitanju meniskus. Ako se to potvrdi, bit će to dobra vijest, budući da je baš izgledalo ružno. Bojao sam se da je u pitanju križni ligament, to bi bilo puno lošija opcija. Čekamo drugo mišljenje, pa ćemo vidjeti što s njim – ističe Jakir.

Trener Sergej Jakirović dvaput je prošle sezone pobijedio Osijek s Goricom… Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Protiv Vardara su se predstavila i dva mlada južnokorejska nogometaša na probi, pa još i dva Makedonca…

– U sklopu suradnje koju smo dogovorili s korejskom tvrtkom za GPS sustave došla su tri dečka iz Južne Koreje. Igor Krlić i Filip Šelendić bili su tamo, napravili su prvu selekciju, doveli njih trojicu sa sobom, od kojih su dvojicu i igrala protiv Vardara. To su dečki rođeni 2000. i 2001., zanimljivi su, pa smo ih poslali da odigraju utakmicu za juniore. Pa ćemo vidjeti… Možda odu i u Kurilovec, odlučit ćemo naknadno, ali ta suradnja bit će još i čvršća. A Makedonci više nisu s nama, jedan od njih dobio je neku ponudu i odlučili su otići – zaključio je Jakirović.

Sastav za utakmicu ni u ludilu nije želio otkriti, što je i normalno, pa preostaje samo da se mi poigramo… Na golu će biti Kahlina, na bokovima Musa i Čabraja, u sredini obrane Jovičić i Ćelić ili Steenvoorden, a u veznom redu za tri mjesta konkuriraju petorica – Marina, Maslowski, Miya, Suk i Babec. U vrhu napada, u izostanku Zwolinskog, siguran je Cherif Ndiaye, kao i Lovrić na lijevoj strani. Desno bi trebali Dvorneković ili Mathieu, što bi zaključilo ovu našu jedanaestoricu. Iako, ne treba zaboraviti da je Jakirović uvijek spreman i za neka iznenađenja…