Prijava

Vaša prijava

Pomozimo jedni drugima i zaštitimo se od lopova


Počela je sezona godišnjih odmora i mnogi su napustili svoje domove u potrazi za osvježenjem na Jadranu. Stanovi i kuće te imovina koja se nalazi u njima duže će vrijeme biti bez nadzora, što je odlična prilika lopovima da se bez velikog rizika dočepaju vrijednog plijena. Inspektor Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica apelirao je na građane da pripaze na to tko se kreće njihovim naseljima, ulicama, dvorištima i stubištima.

Policija je zato već godinama provodi projekt Dobar susjed – siguran stan čiji je glavni cilj je potaknuti građane na samozaštitno ponašanje.

– Bit susjedskog nadzora je u međusobnom poticanju građana da pomažu jedni drugima i da uz policiju budu čuvari imovine, putem zapažanja i izvješćivanja o sumnjivim pojavama u svojim četvrtima, poput kretanja nepoznatih osoba po stubištima ili dvorištima naselja.
Glavni cilj projekta susjedskog nadzora je širenje neformalnog nadzora, povećanje broja dojava policiji, veći broj uhićenih kriminalaca, smanjivanje broja kriminalaca na ulicama i zastrašivanje potencijalnih počinitelja. Provedbom ovog projekta želi se smanjiti broj provala u stanove, šupe, garaže, ali i u vozila na zajedničkim parkiralištima – poručili su iz policije.