Prijava

Vaša prijava

Radovi na brojnim goričkim prometnicama u punom su jeku


U tijeku su radovi na presvlačenju dijela kolnika Zagrebačke ulice od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice dr. Jurja Dobrile. Radovi će se odvijati u dvije faze, tj. prvo frezanje lijevog prometnog traka te uređenje i asfaltiranje, a nakon toga druga faza, također frezanje, uređenje i asfaltiranje – desnog prometnog traka.
Do sada su izvedeni radovi na frezanju lijevog prometnog traka, slijedi izravnavajući i završni sloj, nakon čega se prelazi na desnu stranu prometnice.
Radovi su u dužini od 560 m, te širini 9 m. Završetak radova očekuje se sredinom kolovoza.



Nastavkom obnova ulica po naseljima u Velikoj Gorici, na red je došla Duga ulica u Donjoj Lomnici gdje se radi na presvlačenju iste. Za sada su radovi na samoj pripremi te iskopima, a ukupna dužina ove ulice iznosi 300 metara dok je 4.5 metra široka.
Neki od radova koji će se izvoditi su iskolčenje ceste, strojno skidanje bankina, iskop bankina, uređenje posteljice, izrada asfaltnog zastora, podizanje poklopaca te naravno i samo asfaltiranje.


Osim u Lomnici, radovi traju u još jednom naselju u Velikoj Gorici, a to je Lekneno gdje se radi na najdužoj ulici – Velikogoričkoj. Ova 900 metara dugačka prometnica trebala bi uskoro zasjati u novome sjaju. Izvedeni su gotovo svi radovi te slijedi samo završetak pripreme za asfaltiranje i naravno nakon toga i samo asfaltiranje.
Radilo se na iskolčenju ceste, rezanju asfalta, strojnom iskopu, ugradnji kamenog materijala i još mnogo toga.

„Naša Velikogorička žila kucavica, odnosno jedna od najbitnijih prometnica u našem gradu – Zagrebačka ulica, nam je trenutačno prioritet zbog izrazito velike koncentracije prometa koji se svakodnevno odvija tom dionicom. Želja nam je radove obaviti što brže te posebno traku po traku kako bi zadržali protočnost odvijanja prometa. Lijevi prometni trak već je kompletno pofrezan te će sredinom idućeg tjedna biti postavljen izravnavajući i završni sloj asfalta, a isto tako će se krenuti sa frezanjem desnog dijela.

Radovi u Mjesnim odborima gdje zadnjih nekoliko mjeseci intenzivno radimo na obnovama ulica također odlično napreduju te smo zadovoljni što u suradnji s Gradom obnavljamo prometnice po našim okolnim naseljima. Zbog izrazito velikog broja ulica koje smo u proteklih nekoliko mjeseci obnovili u Lukavcu, Velikoj Mlaki, D. Lomnici, Čičkoj Poljani, Strmcu Bukevskom, Kušancu i mnogim drugim naseljima, postavili smo si poprilično „žestok“ tempo, međutim rezultat su nove, uređene i sigurnije prometnice, tako da se veselimo i ostalim poslovima koji su pred nama“. – Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca