Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel startao pojačan novom osmorkom


Zbog utakmice Gorice i Osijeka (velika čestitka našoj perjanici na 3-1) zaobišli smo početak priprema županijskog prvoligaša Dinama Hidrela, a onda nas je iznenadila gesta predsjednice kluba iz Novog Čiča Ivane Cesarec. Organizirala je izvještaj s prvog okupljanja u stilu mnogo jače rangiranog kluba.

Protekla sezona bila je uspješna za klub, napravljen je i velik pomak u školi nogometa što je donijelo vrlo dobre rezultate (naslov prvaka osvojili su prstići, kadeti i juniori). S druge strane, mnogi su događaji sezonu učinili turbulentnom i već pred sam početak priprema prošlog ljeta nagovijestili da će ona biti takva. U vrlo kratkom roku Uprava kluba je odstupila s tadašnjim trenerom Žitnikom i nekolicinom igrača koji su bili nositelji momčadi, a prijelazni proces do izbora nove Uprave i stabilizacije kluba uzeo je svoj danak. Rezultati seniorske momčadi nisu pratili dugogodišnju reputaciju kluba, nedostajao je i stalan trener koji bi stabilizirao momčad i sve posložio. U tom periodu klub su vodili i Jakov Marković i Neven Andrišević te poneki članovi Uprave. U studenom prošle godine Ivana Cesarec preuzela je vodstvo kluba u svoje ruke prilikom čega je oformljena i nova Uprava. Jesenski dio sezone ostavio je momčad na 13. mjestu uz isto toliko bodova u 15 utakmica. Proljetni dio rezultatski je potvrđivao onaj jesenski, a sve je kulminiralo visokim porazom u Vukovini kod Bana Jelačića. Uprava kluba tada je odlučila trenersku palicu predati pomoćnom treneru seniora i treneru juniora Mariju Kajiniću koji je momčad preuzeo 10 kola prije kraja prvenstva. Na kraju sezone momčad je zauzela 10. mjesto s 29 bodova čime je osigurano ono što je bilo zacrtano.

Foto: NK Dinamo Hidrel

Prvo okupljanje seniora u pripremi za novu sezonu održano je 28. srpnja u nazočnosti predsjednice i članova Uprave kluba te trenera Marija Kajinića. Igračima se prva obratila predsjednica prilikom čega je istaknula kako ima veliku podršku ljudi bliskih klubu kao i samih igrača za to što je prihvatila voditi klub. Također, konstantna komunikacija s trenerom rezultirala je projektom koji je u punom zamahu a koji su omogućili i sponzori. Imperativ koji je postavila pred igrače je sredina tablice i stvaranje dobre atmosfere među igračima. Zatim je riječ preuzeo i trener.

– U prošloj sezoni, na nagovor predsjednice i uprave kluba preuzimam seniore uz vođenje i svojih juniora. Mentalno jako iscrpljujuća sezona jer sam u toj sezoni vodio još i kadete. Dok smo se u juniorima borili za prvo mjesto, u seniorima je bio prioritet spasiti se od ispadanja iz lige. Igrači koji su nastupali za juniore i seniore, subotom su se borili za 1. mjesto i bili favoriti u svakoj utakmici dok su se dan kasnije u nedjelju za seniore borili za opstanak i bili autsajderi. U takvom okruženju bilo je potrebno mentalno biti jak i ostvariti zadane ciljeve. Preuzeo sam seniorsku ekipu u trenutku dok su neki igrači bili nespremni, umorni i ozlijeđeni tako da je sve to trebalo uklopiti u jednu homogenu grupu igrača i tempirati njihove psihofizičke mogućnosti. Moram pohvaliti sve dečke koji su nastupali u prošloj sezoni i imaju zasluge da se sezona završi na (u tom trenutku) odličnom 10. mjestu. Ove sezone smo zadržali sve relevantne juniore koji su od ove sezone u potpunosti seniori dok će se oformiti i ekipa juniora za one koji će možda imati manju minutažu u seniorima. Dovedena su ciljana pojačanja s kojima sam osobno razgovarao i predstavio im plan za ovu sezonu te će svi oni uvelike pomoći razvoju mladih igrača. Ove sezone pred mene je postavljen cilj stabilizacije seniorske momčadi, da se ne dovodimo u situaciju iz minule sezone, a ako se ukaže prilika za gornji dom tablice, naravno da ću ju objeručke prihvatiti. Kompletnoj seniorskoj momčadi nabavljena je nova oprema od sponzora kojima ćemo se posebno zahvaliti. Isto vrijedi i za nove članove seniorske ekipe, njih ćete također upoznati preko službene klupske stranice. Ja odmor od kluba nisam imao, od zadnjeg kola je krenuo projekt pronalaska igrača, uređenja terena, nabavka opreme i to sve u svrhu vraćanja osmjeha na lice našim navijačima i članovima kluba – istaknuo je Marijo Kajinić.

Foto: NK Dinamo Hidrel

Na prozivci se okupilo 15 igrača: Zorić, Andrišević, Ž. Josić, Šimić, Jakovljević, Slivak, Španiček, Kuzmić, Hladni, Furić, Šantek, Vukadin, Čurla, Jurišić i Gligorević. Opravdano zbog mora i posla su izostali: A. Prnjak, D. Prnjak, D. Josić, Hrkovac, Budin, Kompes, Blažević, Panić, Pejak, i Troha. Nakon uvodnog dijela igračima je uručena sportska personalizirana oprema i nove lopte.

– Ovim putem želimo zahvaliti sponzorima koji sudjeluju u ovom projektu i dali doprinos te prepoznali trenutak a to su: KUD Novo Čiče (Stipo Duvnjak), Darko Vrbičić, Staklo Matić (Goran Matić), Ivan Petričević, Ilinko Duvnjak, Blaž Kajinić i OPG Prepelica. Perečinec (Ivica Perečinec) – poručili su iz Kluba.
Nakon treninga druženje je nastavljeno uz piće i roštilj. Klubu su pristupili Robert Zorić (29) i Jurica Kompes (22) iz Turopolja, Tomislav Jakovljević (25) i Alan Pejak (26) Mladosti Obrezina, Leo Hladni (24) Lukavca, Nikola Furić (33) Gradića, Fabrizio Hrkovac (23) Jelačića Vukovina i Petar Vukadin (24) Turopoljca Kuče.