Prijava

Vaša prijava

Iz Gorice u reprezentaciju! Ognjen Vukojević pozvao Krešu Krizmanića


U klupskoj eri u kojoj su razum, logika i okolnosti nametnule momčad s puno stranaca, uvijek je posebno lijepo izdvojiti uspjehe domaćih dečki. I koliko god ćemo danas reći da su i Nizozemci, i Poljaci, i Nigerijci, i svi ostali junaci recentnih goričkih uspjeha, naši dečki, opet će srce posebno zaigrati kad, recimo, Matija Dvorneković zabije gol… Ili kad Martin Šroler proda jedan od onih svojih lažnjaka. Ili kad, evo, Krešimir Krizmanić dobije poziv u reprezenataciju! Dogodilo se i to uslijed ovog rasta Gorice kao kluba, već drugi njezin igrač postao je dio nacionalne selekcije ovoga ljeta.

Sasvim konkretno, ovoga puta radi se o U-20 reprezentaciji, na čijoj je klupi Ognjen Vukojević, igrač s 55 nastupa u kockastom dresu i trener na početku novog dijela svog nogometnog puta. Krizmaniću je odlučio ponuditi šansu na kampu u Vinkovcima, koji će se održati od 19. do 21. kolovoza. Odigrat će naši mladi nogometaši i prijateljsku utakmicu protiv Cibalije, u kojoj će minutažu dobiti i naš Krešo.

Nedavno je napunio 19 godina, prije mjesec dana, bit će među mlađima na ovoj selekciji, no Vukojević očito vidi nešto posebno u ovom Velikogoričaninu. I nije jedini. Veliki su planovi i u HNK Gorici s Krizmanićem, kojeg trener Sergej Jakirović iznimno cijeni. Spreman je dati mu priliku i na terenu, ove sezone puno češće nego lani, kad je debi upisao tek u posljednjem kolu, na gostovanju kod Lokomotive. Uostalom, nešto govori i činjenica da je Krizmanić u nekim pripremnim utakmicama nosio kapetansku traku.

– Velika je čast biti kapetan u jednoj ovakvoj momčadi sa samo 19 godina. Trener mi vjeruje, pokazuje mi to na svakom treningu i na meni je da mu uzvratim za to povjerenje – kaže Krizmanić.

Spominjala se i posudba negdje gdje bi imao punu minutažu, no zasad je trener Jakirović sve takve opcije odbio, vjerujući da će za njega biti prostora ove sezone. Krizmanić je primarno središnji branič, stoper, takva mu je i konstitucija, jer Krešo je izrastao do 190 centimetara, ali u prvoj momčadi zasad svoj prostor traži na lijevom boku. Priča iz mlađih kategorija kaže da je kao klinac briljirao na – desnom krilu! Lijeva noga, desno krilo, zabijao je na desetke golova na “robbenovski” način, potpuno naginjao prema napadu… U međuvremenu se isprofilirao u braniča, najboljeg igrača juniorske momčadi, za koju i ove sezone ima pravo nastupa, a svestranost je potvrdio dobrim partijama na lijevom boku.

Na lijevom boku reprezentacije, ali one U-21, igrao je i Krešin suigrač Marijan Čabraja. Lijevi bek Gorice bio je prvi naš reprezentativac na Europskom prvenstvu za mlade reprezentacije, a sad će dio nacionalne momčadi biti još jedan igrač Gorice… Velika stvar.