Prijava

Vaša prijava

Goran Smolčić startao s Vatrogascem


Turopoljskim ligašima koji se spremaju za novu sezonu pridružio se i Vatrogasac iz Kobilića, mjesta koje je praktički gradska četvrt Velike Gorice, kilometar sjeveroistočno od stadiona Gorice. Uspješnog trenera iz minule sezone Ninu Matkovića, koji se odlučio na apstinenciju od trenerskog posla, zamijenio je Goran Smolčić (50). Dopredsjednik i sportski direktor Kristijan Kirinić Kićo predstavio je novog stratega.

– Goran živi u Kobiliću odmah uz igralište. Igrao je za Radnik, Jelačić, Turopoljac i Udarnik a trenirao mlade u Gorici, Kurilovcu i Vatrogascu. Ima UEFA B licencu i ovo mu je seniorski trenerski debi – obznanio je Kirinić, na prozivci prvi čovjek Vatrogasca jer je predsjednik Anto Marić opravdano bio odsutan.

Foto: Mato Paviša

Novi strateg Smolčić dobro poznaje sve igrače.

– Gotovo kompletan kadar ostao je u Vatrogascu, otišli su tek Josip Marić i Marko Kadoić. Na popisu je velik broj igrača starosjedioca a mnogi su još na Jadranu pa stoga i nismo ranije startali. Za udarnu momčad konkuriraju Caput, Čavar, Muhić, Kontić, Matanović, Šošić, Klarić, Grilec, Ivkić, Fabečić, Krasnić, Krstanović, Novak, Sambol, Barišić, Šimek, Čumpek, Vuković, Kovačić, Gavrilović, Vlahović, Čosić, Nedić, Rajić, Lihtar, Sudar, Sabljo, Mišković, Krvarić, Žgela i Vodelšek. Pripreme će proći i juniori Marko Mucak, Tadej Filipović i Josip Andrić a novi je Josip Vuksan iz Jelačića Vukovina.

Foto: Mato Paviša

Na turnirima u Obrezini i Mičevcu smo 10. i 17. kolovoza a kroz tjedne do prvenstva planiramo još nekoliko test utakmica -plan je novog trenera Gorana Smolčića. U Vatrogascu žele minimum ponavljanje osvojenog petog mjesta u 1. ŽNL istok iz prošle sezone a spremni su i za nešto više.


Jeste li vidjeli Katu?