Prijava

Vaša prijava

Konjanici iz Volodera posjetili Ščitarjevo


Konjička karavana koja je 5. kolovoza iz Popovače krenula put Zagreba, sinoć je stigla u Ščitarjevo gdje su im članovi lokalnog KUD-a osigurali okrjepu i odmor. Riječ je o sudionicima 23. Konjaničkog maratona arapskih konja koji organizira Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera povodom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Foto: Branka Tretinjak

Kroz godine, ovi zaljubljenici u konje prešli su više od 12 tisuća kilometara. Putem ih prati i KUD ‘Moslavec’ iz Volodera, koji je zadužen za kulturno-umjetnički program. Svi zajedno jučer su se predstavili Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića. Posjetili su i grob Stjepana Radića te su nakon toga krenuli put Ščitarjeva.

Foto: Branka Tretinjak

– Prespavali su kod nas. Pripremili smo im večeru i pomogli oko konja, a ujutro smo ih ispratili kavom. Riječ je o jako organiziranoj ekipi. Članovi KUD-a Moslavec svojevrsna su prethodnica jahačima, koje uvijek dočekuju pjesmom. Ekipa je fenomenalna i naša vrata uvijek su im otvorena – rekla nam je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Ščitarjevo.

Foto: Branka Tretinjak

Karavana je jutros u 4,30 sati krenula put Desnog Trebarjeva, nakon čega se vračaju u Voloder.

Galerija fotografija