Prijava

Vaša prijava

Mladost osvojila 25. memorijal Mladen Bedeković


Vrele subote, 10. kolovoza 2019., NK Mladost je na svojem igralištu u Obrezini organizirala 25. izdanje memorijalnog turnira Mladen Bedeković. Rezultati četvrtfinala: Ostrna-Posavec 0-6, Mladost-Meštrica 3-1, Jelačić Vukovina-Klas 13-0, Dinamo Hidrel-Vatrogasac Kobilić 1-4. Prema rezultatima, klubovi su na razne načine a i prema trenutnim mogućnostima odradili svoje obaveze prema memorijalu. Petoligaš Klas iz Mičevca, nakon odlaska trenera Damira Dittricha (navodno u Samobor), još se ni blizu nije posložio a prvenstvo starta za 20-tak dana. Na turnir su stigli s devet igrača i novim trenerom Draganom Karanovićem koji je bio primoran navući dres kao deseti igrač. Rang niže rangirani Jelačić nije imao milosti za trenutne probleme Klasa i suparniku utrpao 13 komada. Mora se naglasiti da su igrači i trener Klasa odigrali dostojanstveno i ozbiljno u granicama mogućnosti.

Foto: Mato Paviša

Posavec je izrešetao isto rangiranu Ostrnu, Vatrogasac je dominirao kontra Hidrela a domaćin je bio bolji od gostiju iz Lomnice. U polufinalu, Jelačić je pobijedio Vatrogasac 2-1 a Mladost momčad Posavca.

– Po mojem mišljenju najbolju utakmicu na turniru odigrali smo protiv Vatrogasca. Bila je to obostrano dobra igra s tri pogotka i nekoliko neiskorištenih prilika. Cijelu utakmicu imali smo dominaciju i kontrolu igre. Nakon pogotka Vatrogasca s 11 metara nakon igranja rukom, stvarali smo prilike i golovima Rusa i eurogolom Smoka pobijedili – rekao je Stiven Žitnik, trener Jelačića.

Foto: Mato Paviša

Nakon cjelodnevnog turnira koji je odigran po nesnosnoj vrućini a zbog velike iscrpljenosti igrača, odlučeno je od strane organizatora i vodstva finalista Mladosti i Jelačića da se finale ne igra a pobjednik je odlučen izvođenjem jedanaesteraca.

Foto: Mato Paviša

Najbolji strijelac turnira je Ivan Smok, igrač Marko Rus (oba iz Jelačića) a najboljeg vratara imala je Mladost koju je vodio novi trener Josip Tadić, ujedno i igrač.