Prijava

Vaša prijava

‘Ključni trenutak utakmice je nedosuđen čist penal na Dvornekoviću’


Dok je za mnoge klubove u HNL-u poraz od Hajduka “običan dan u uredu”, za nogometaše Gorice to je nešto novo, dosad nedoživljeno, neobično. I to je, zapravo, najveća pohvala igračima i stožeru nakon utakmice u kojoj je Gorica bila daleko od svog maksimuma, ta činjenica da je postalo neobično kad ovaj klub izgubi od nekog od “teškaša” u hrvatskom klupskom nogometu.  A ne bi trebalo biti, budući da je ipak riječ o protivniku koji jednog svog igrača – Miju Caktaša, recimo – na godinu plaća koliko u Gorici potroše na cijelu momčad, budući da je bilo i nekih odluka koje su možda mogle otići i na drugu stranu…

– Prvo moram duboko udahnuti, prije nego nešto kažem… – rekao je trener Sergej Jakirović nakon što je došao pred novinare nakon drugog poraza ove sezone.

– Čestitam Hajduku na pobjedu, dali su tri gola, bili su bolji od nas, ali za mene se prijelomni trenutak utakmice dogodio u 15. minuti, kad nije sviran čisti penal na Dvornekoviću. Barem je meni to tako izgledalo, vidjet ćemo što se reći analiza… – kazao je Jakir, koji je o suđenju razgovarao i s mladim Hajdukovim igračem Ivanom Dolčekom.

– Čestitao sam mu na pobjedi, to je sjajan mladi igrač, budućnost je pred njim. A on je meni rekao da je Hajduk slično suđenje kao mi ovdje imao u Koprivnici  – dodao je trener Gorice.

Nakon te su utakmice, nakon poraza od Slaven Belupa, iz splitskog tabora govorili kako je “puno toga bilo protiv njih”, pa je valjda, analogijom, ovoga puta puno toga bilo protiv Gorice. Sudačka odluka, dvije ili tri te razigran i opasan protivnik, u kombinaciji sa slabom partijom Gorice, doveli su do uvjerljivog poraza.

– Probali smo u drugom poluvremenu malo agresivnije izaći, malo čvršće, ali nakon drugoga gola, a pogotovo isključenja Cherifa, nismo se više mogli vratiti – analizirao je Jakirović.

Njegova Gorica danas više nije hit, ona je konstanta u HNL-u, i baš zato treba očekivati da će i mnogi drugi protiv nje nastupati jednako motivirano kao Hajduk ovoga puta. Nema lakih utakmica, nema lakih protivnika, iz tjedna u tjedan ćemo gledati nogometnu borbu za bodove, bez obzira tko bio na drugoj strani.

– Prvi cilj i dalje nam je što ranije osigurati ostanak u ligi. Dobro smo krenuli, uzeli smo sedam bodova, željeli smo nešto uzeti i na Poljudu, ali najvažnije je da svaki dan budemo sve bolji. Nadam se da će tako i biti. Konkurentni smo, možemo se sa svima nositi i idemo svojim putem – zaključio je Jakirović.

Na Istru će sljedećeg vikenda zbog kartona morati bez Cherifa i Lovrića, što će dodatno otežati posao u sudaru s bivšim trenerom Gorice Ivanom Prelecom i njegovom momčadi. Međutim, tek sad kreću utakmice u kojima će Gorica morati pokazati koliko je zaista dobra, one u kojima protivnici više nisu Dinamo, Rijeka, Osijek i Hajduk, nego Istra, Lokomotiva, Varaždin, Slaven Belupo, Inter… Prošle sezone tu je bilo puno više problema nego s “velikima”, a to bi valjalo promijeniti. Počevši od Puljana u nedjelju od 18 sati.