Prijava

Vaša prijava

Novo veliko pojačanje: U Goricu došao bivši igrač Rijeke, Spezije, Olimpije…


Čim je za Goricu potpisao švedski Iračanin Jiloan Hamad, počelo se šaputati da u klubu rade na još jednom velikom i važnom poslu. U utorak poslijepodne stigla je i službena objava o čemu je riječ – novi igrač Gorice postao je Dario Čanađija!

– Sretan sam što sam došao u Goricu, klub koji je prošle godine kao novi u ligi pokazao da je vrlo ozbiljan, da teži visokim mjestima. Upravo zato sam iznimno sretan što mogu biti tu. Nadam se da ću moći pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve za ovu sezonu – kazao je Dario Čanađija, koji će u Gorici nositi dres s brojem 77, nakon što je potpisao ugovor.

Dario Čanađija potpisao je ugovor na dvije godine, s mogućnošću produljenja za još jednu, do ljeta 2022… Foto: HNK Gorica

Čak i površni pratitelji HNL-a vjerojatno su čuli za ovo ime i prezime, jer riječ je o igraču iza kojeg je lijepa i uspješna karijera. Nogometno školovanje počeo je u rodnom Bjelovaru, u Mladosti iz Ždralova i NK Bjelovaru, a nastavio u školama Varteksa i Slaven Belupa, u kojem je došao i do seniorskog nogometa.

Mladi, agresivni, čvrsti zadnji vezni brzo je privukao pažnju većih klubova, pa je 2014. godine završio u Rijeci. I ostao uz nju vezan sljedećih pet godina. Doduše, smjestile su se tu i dvije posudbe, prvo u talijansku Speziju, u Serie B, a potom i u ljubljansku Olimpiju. Vratio se u Slaven Belupo prošle zime, odradio solidno proljeće, startao kao prvotimac i u ovu sezonu, da bi ga prije desetak dana trener Ivica Sertić poslao u – B momčad! Situaciju je iskoristila Gorica, ponudila Čanađiji ugovor na 2+1 godinu i osnažila svoju momčad.

Suk i Marina više se neće s Darijom Čanađijom boriti za loptu, nego za mjesto u momčadi… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Čanađija dolazi kao izravna konkurencija Mariju Marini, što ne znači da u nekim opcijama ne mogu igrati i zajedno, ali kako su tu – u borbi za tri mjesta u prvih 11 – još i Suk, Maslowski, Babec, Miya, Hamad i trenutačno ozlijeđeni Maloča, jasno je da je Gorica sad jako dobro pokrivena u veznom redu. Čak i neki odlazak, odnosno prodaja nekog od igrača, u ovim bi se okolnostima bitno lakše mogla podnijeti. Čanađija i Hamad donose iskustvo, jer u najboljim su igračkim godinama, ali prije svega donose kvalitetu.

– Igrao sam prošle sezone nekoliko puta protiv Gorice, uvijek je bilo tvrdo, teško, znao sam i gubiti i pobjeđivati, a nakon svega mi je ostao dojam da je ovo ozbiljna, dobra momčad, i da je riječ o posloženom klubu. Drago mi je što sam sad s ove strane – kaže Čanađija, koji je već do 25. rođendana prošao puno toga u svom nogometnom životu.

– Istina, prošao sam dosta toga, osvojio sam prvenstvo i kup u Rijeci i u Sloveniji, pa vjerujem da mogu donijeti i to iskustvo, iako se i dalje smatram mladim igračem. Vjerujem se i nadam da ću pomoći momčadi, da ćemo na kraju svi biti sretni i zadovoljni – govorio je Čanađija dok su se sređivali posljednji detalji njegove suradnje s Goricom.

Prvu utakmicu u dresu svog novoga kluba odigrat će već dan nakon potpisivanja ugovora, u sudaru s Kurilovcem u finalu županijskoga kupa. Igra se u srijedu od 18 sati na Gradskom stadionu, kao uvertira Dinamovom europskom ogledu protiv Rosenborga, pa će navijači vrlo brzo moći iz prve ruke vidjeti kakvog je to igrača klupska uprava dovela… Procjene kažu da bi Čanađija trebao biti značajno pojačanje, igrač koji je došao s jasnim ciljevima.

– Najvažnija je momčad, odnosno klub, zato mi je osnovna želja da ostvarimo ciljeve koji su postavljeni pred nas ove sezone, a to je najmanje plasman u europska natjecanja. Nakon toga su osobni ciljevi, da dobro igram i pomognem momčadi koliko mogu, ali kažem opet, najvažnije je da momčad igra dobro.

Iako su i drugi klubovi željeli Čanađiju u svojim redovima, čelnici Gorice bili su najbrži i najkonkretniji… Foto: HNK Gorica

Nakon što su kompletirani ovi dolasci, otvaraju se još dva pitanja – hoće li dolaziti još netko, jer tražilo se rješenje i za napadačku liniju, te što će biti s odlascima? Farouk Miya navodno je prvi u redu za moguće odlaske, uvijek je tu i Kristijan Lovrić,  pa vrlo traženi lijevi bek Marijan Čabraja, uz neizostavne Zwolinskog i Kahlinu… Prijelazni rok traje do 31. kolovoza, bit će zanimljivo vidjeti što donosi njegova završnica. Donosi, ali i – odnosi.