Prijava

Vaša prijava

Nogometna “bitka za grad”: Kurilovec kod Gorice u finalu kupa


Tri dana nakon što se Gorica vratila iz Splita, tri dana prije nego što će Kurilovec otvoriti novu trećeligašku sezonu, na Gradskom stadionu će se sudariti dva najbolja turopoljska kluba. Prvoligaš protiv trećeligaša, stariji brat protiv mlađega, prijatelji i kolege Jakirović i Vidak jedan protiv drugoga…

– Iskreno, fokusirani smo prije svega na utakmicu protiv Istre 1961 u nedjelju, sva naša pažnja usmjerena je na taj ogled, a utakmica protiv Kurilovca nam baš i nije idealno sjela u ovom trenutku. Nema nas previše, nedostaje nam širine u kadru, moramo pažljivo dozirati minutažu, ali zato smo iz juniora povukli petoricu igrača, kojima namjeravam dati priliku – rekao je trener Gorice Sergej Jakirović.

U nekim se pričama spominje “sastav jači nego što je bio protiv Hajduka”, budući da će zaigrati i Lovrić, i Cherif, koji zbog kartona propuštaju Istru, i novi igrači Hamad i Čanađija, i Marina, i Špičić, i Mathieu… U svakom slučaju, neće biti lako Kurilovčanima u ogledu s respektabilnim prvoligašem.

– Ovu utakmicu doživljavamo kao nagradu dečkima za sve što su napravili prošle sezone, ali i kao priliku da se dokazujemo, da vidimo gdje smo. U utakmicama protiv drugoligaša dokazali smo da se s njima možemo nositi (pobjeda 3-0 protiv Sesveta i poraz 2-5 od Dinama II, op. a.), a ovo će biti još viša razina, još kvalitetniji protivnik. Nema nervoze, idemo odraditi najbolju moguću utakmicu i vidjeti što će nam to donijeti. Svi se veselimo prilici da odigramo jedan ovakav susret protiv Gorice – kaže trener Kurilovca Perica Vidak.

Poznata je priča kako je ovdje zapravo riječ o bratskim klubovima, da Gorica svoje mlade igrače šalje na razvoj u Kurilovec, zbog čega se tu ne bi trebale očekivati prevelike tenzije, kakve su nekad, barem na trenutke, postojale između tadašnjih Radnika i Udarnika. Jedni će pokušati što bezbolnije odraditi obavezu koja je upala u tjednu, drugi će priliku iskoristiti da pokažu što i koliko mogu, a kako će sve skupa završiti, čak i nije toliko ključno. Naime, samim ulaskom u finale i jedni i drugi su osigurali plasman u Kup Hrvatske, što je bio osnovni cilj. Svi drugi u ovom su trenutku vezani za prvenstvena natjecanja.

– Gorica je i ove sezone pokazala da je izuzetno ozbiljna momčad, potvrdila sve dobro što je pokazala prošle sezone, tako da vjerujem da će trener Jakirović i njegovi igrači uspjeti u ostvarivanju ciljeva koji su postavljeni pred njih. Od ovog vikenda krećemo i mi sa svojim prvenstvom, čekaju nas Ponikve na startu, no ne bojim se da će nam ova utakmica protiv Gorice bilo što poremetiti. Da, čeka nas moćan protivnik, moji igrači vjerojatno će se željeti dokazati i više nego u nekim drugim utakmicama, ali imam punu svlačionicu karakternih igrača i uvjeren sam da ćemo obje utakmice odraditi na visokoj razini – kazao je Vidak.

Utakmica između Gorice i Kurilovca počinje u 18 sati na Gradskom stadionu, bit će to idealna uvertira za Dinamo i Rosenborg. Vrijeme je prekrasno, kao idealan plan zvuči odlazak na lokalni derbi poslijepodne, pa na Maksimir navečer… Ili pred TV, sasvim svejedno. Nogometna srijeda počinje.