Prijava

Vaša prijava

Vozači mopeda, motocikla i bicikla oprez


Ovog vikenda od 23. kolovoza do 24. kolovoza velikogorička policija provoditi će ,Preventivno represivnu akcija „Nadzor vozača mopeda, motocikala i bicikala“ na području policijske postaje Velika Gorica.

-Akcija će se provesti na gradskom području grada Velike Gorice gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti , mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.​-  navode iz policije

Pod budnim okom policije posebno će se naći vozači bicikala. Obzirom na povećanje brija bicikala u prometu ujedno i povećanje prekršaja policija će kontrolirati  prekršaje koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.

Stoga biciklisti, motociklisti i mopedisti oprez , jer ovaj vikend je posvećen vama.