Prijava

Vaša prijava

Nula za početak: ‘Dogodilo se upravo ono čega smo se i pribojavali…’


U trenutku kad je neuvjerljivi sudac Ješić označio kraj utakmice između Kurilovca i Ponikvi na Udarniku, gostujući igrači podigli su ruke u zrak i poletjeli jedni drugima u zagrljaj. Sedam, osam njihovih navijača reagiralo je vrlo slično, čulo se čak i oduševljeno skandiranje “Ponikve Zagreb, Ponikve Zagreb”, a sve skupa izgledalo je kao da su dečki osvojili nekakav vrijedan trofej. A osvojili su “samo” bod kod protivnika kojeg očito jako cijene.

– Upravo ti prizori najbolje pokazuju kako nas ljudi doživljavaju, koliko dobro mišljenje imaju o nama… – rekao je pomalo razočarani trener Kurilovca Perica Vidak nakon tih 0-0 u prvom kolu nove trećeligaške sezone.

– Dogodilo nam se upravo ono čega smo se pribojavali, previše smo se potrošili u svakom smislu protiv Gorice i to se ovoga puta jasno vidjelo. Baš smo ostali bez energije, bez prave tenzije, nekako prazni… Imali smo mi potpunu kontrolu utakmice, posjed lopte bio je valjda 90-10 u našu korist, ali svejedno nismo stvorili valjda niti jednu pravu, izrazitu šansu. Kad bismo i došli do neke situacije, ili bi slijedio krivi pas, ili bi falilo mirnoće. Na kraju možemo biti zadovoljni da nismo i izgubili, jer ovakve utakmice često imaju i takav rasplet. Ali dobro, idemo se resetirati i dalje raditi. Nije smak svijeta – kazao je trener Kurilovčana.

Ponikve su na Udarnik došle samo tri dana nakon što je Kurilovec u finalu županijskog kupa napravio senzaciju pobijedivši prvoligaša Goricu nakon izvođenja jedanaesteraca, što je očito bilo malo previše napora za ovu fazu sezone. Maks Slunjski izašao je već početkom nastavka, potpuno ispuhan, ništa bolje nije bilo ni sa Mijom Šarićem, ali i s većinom drugih igrača. Imao je Kurilovec prečku Mateja Kelave iz slobodnog udarca, imao je i situaciju u kojoj je sudac komotno mogao (i trebao?!) svirati penal nakon kontakta u gostujućem šesnaestercu, ali na tome otprilike i staje nabrajanje ozbiljnih, pravih prilika. Gosti su pokušali prijetiti iz kontre, jednom su i zaprijetili, no njima je ipak bilo puno važnije da ih “autobus u šesnaestercu” odveze do boda.

– Kad se sve zbroji, moramo reći da su Ponikve zasluženo uzele bod – priznao je trener Vidak, svjestan da su teški izazovi tek počeli.

Serija teških i važnih utakmica za Kurilovec nastavlja se već za četiri dana.

– Igramo u srijedu Kup Hrvatske, u gostima kod Dinamo Predavca, što je jako važna utakmica za klub, budući da prolaskom dovodimo jednog od prvoligaša u Kurilovec. Zato u toj utakmici nećemo previše kalkulirati, iako već u nedjelju idemo na teško gostovanje u Mače, kod novog trećeligaša Gaja. Malo je zahtjevan raspored, ali ok, dugo je prvenstvo i sve će se to već nekako iznivelirati – uvjeren je Vidak.


Automobil naletio na biciklisticu