Prijava

Vaša prijava

FOTO Lukavec preokretom i s trenerom u gledalištu zasluženo do prvog boda u 4. ligi


24.08.2019. Lukavec. 4. HNL Središte – 01. kolo: NK Lukavec – NK Zagreb. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lukavec je u premijernom nastupu u 4. hrvatskoj nogometnoj ligi Središte protiv Zagreba osvojio prvi bod nakon vrlo slabog izdanja u prvom poluvremenu i furiozne igre nakon odmora, kada je anulirao minus od dva pogotka i izjednačio te propustio čak i prigodu za pobjedu.

Zagreb je u prvom poluvremenu igrao bolje i došao je do dva pogotka prednosti zbog kardinalnih pogrešaka domaće obrane. Prvi pogodak za goste postigao je A. Regović tako što je zaobišao nemoćnog vratara Lutera i ubacio loptu u prazna vrata. Desetak minuta kasnije Petriško je iz blizine ubačaj L. Medića glavom spustio u donji kut za 0:2! Za domaće izgledne prigode nisu iskoristili J. Grdenić (36) i Roginić (42.) Gosti su propustili u 44. postići i treći pogodak kada je A. Regović prešao i vratara, ali je oklijevao s udarcem i zicer je propušten.

24.08.2019. Lukavec. 4. HNL Središte – 01. kolo: NK Lukavec – NK Zagreb. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Trener Lukavca Vladimir Tuweg vodio je svoju momčad iz gledališta(!), jer mu važeća licenca od HNS-a nije pravovremeno dostavljena (neslužbena informacija). Napravio je odličan potez tako što je drugo poluvrijeme započeo s dvije zamjene, Matić i Mihanović, i tim potezom je okrenuo utakmicu totalno na stranu domaćih. Matić je neumorno vršio pritisak po desnoj strani i odlično kombinirao s J. Grdenićem, ta dva brzanca su od starta rastočili obranu Zagreba i istovremeno blokirali ofenzivnog Strunju.

24.08.2019. Lukavec. 4. HNL Središte – 01. kolo: NK Lukavec – NK Zagreb. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zrele prigode su se nizale, Roginić je u 48. iz čiste situacije s 10-ak metara prebacio vrata, ubrzo je ipak lopta u Zagrebovoj mreži. Vračević je sigurno realizirao kazneni udarac za 1:2, a onda slijede promašaji Mihanovića (68. i 80.) i Vračevića (65.), izjednačenje je visilo u zraku. Obrana gostiju panično se branila sve do 85. minute kada je kapitulirala drugi put. Ubačaj iz prekida izazvao je veliku gužvu u šesnaestercu, loptu ispod grede odbija vratar, na odbijanac najbrže je reagirao Krpečanec i koljenom poslao loptu u mrežu za 2:2!!

Galerija fotografija

4.hrvatska nogometna liga Središte – 01. kolo

NK Lukavec – NK Zagreb 2:2 (0:2)

Lukavec. Igralište: ŠRC Lukavec. Gledatelja 200. Subota, 24.08.2019., 17:30 sati. Sudac: Ozren Knežević (Karlovac). Pomoćnici: Tihomir Knezović (Belavići) i Luka Sušanj (Ogulin). Delegat: Vlado Crnolatac (Petrinja). Strijelac: 0:1 – A.Regović (8), 0:2 – Petriško (19), 1:2 – Vračević (50-11m), 2:2 – Krpečanec (85).

NK LUKAVEC: Luter, Huzjak (od 46. Matić), V. Borković, M. Grdenić, Ladović, L. Borković (cap.) (od 46. Mihanović), Vračević, J. Grdenić (od 89. D. Peršin), Ezgeta, Roginić (od 75. Gusak), Krpečanec. Trener: -.

NK ZAGREB: Banić, Strunje, Barić, K. Regović, Kižlin, A. Regović (cap.), Petriško (od 60. Jolić), Orešković, F. Medić, Šarić, L. Medić. Trener: Dražen Madunović.