Prijava

Vaša prijava

U Kupu sletio s kombijem punim migranata


Kod mjesta Slatina Pokupska, oko tri sata u noći, policijski službenici su pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo. Prije negoli je stigao do mosta preko rijeke Kupe i ulaska u Zagrebačku županiju, vozač je naglo skrenuo ulijevo na sporednu cestu, ubrzavši brzinu kretanja, a uslijed čega je sletio u rijeku Kupu, kako izvještava Jutarnji list.

– Tom prilikom vozač je iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone. Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Prema do sada utvrđenom policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili  11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula – kazali su iz PU Sisačko-Moslavačke.

Policajci su krenuli u spašavanje osobe iz kombija, te su iz rijeke spasili 11 migranata koje je vozač prošvercao iz BiH. Jedna ženska osoba je ipak preminula kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći. Za vozačem se intenzivno traga, a prema neslužbenim informacijama riječ je o državljaninu Republike Srbije. Potraga za njim koncentrirala se na glinskom području.