Prijava

Vaša prijava

Goričani ne znaju čemu služi biciklistička traka


Tijekom proteklog petka i subote velikogorička policija provela je svoju najavljenu akciju ‘Nadzor vozača mopeda, motocikala i bicikla’. Unatoč najavama, zatekli su u prijestupu nekolicinu sudionika ovih skupina u prometu, a koji se nisu pridržavali prometnih pravila.

Tako su zbog nekorištenja biciklističke trake na onim prometnicama u gradu gdje ista postoji kažnjena tri biciklista. Četvero ih je kažnjeno zbog prekršaja parkiranja na biciklističkoj stazi, čime se uvelike povećava opasnost na cesti za bicikliste!

– Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom  provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja – naglasili su iz goričke policije.

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi.