Prijava

Vaša prijava

Jakirović i Prelec složni: ‘Nakon svega, remi je ipak nekako najpravedniji’


Odjevene u zelene dresove Istre, supruge gostujućeg trenera Ivana Preleca i njegova pomoćnika Cice Grlića na tribinama su se družile sa suprugom Matije Dvornekovića, odjevenom u dres Gorice, a i dolje na terenu sve je djelovalo nekako posebno korektno, bez ikakvih nepotrebnih tenzija. Uostalom, i rezultat je na kraju bio takav da su se bodovi podijelili, a nakon svega su se Prelec i domaći strateg Sergej Jakirović izgrlili i zajednički analizirali sve što se događalo u ovih 90 minuta.

– Čestitke i jednoj i drugoj momčadi na trudu i zalaganju, a ja bih rekao da je prvo poluvrijeme bilo nešto siromašnije i teže, po dosta teškim vremenskim uvjetima, što se odrazilo na igrače. Zabili smo taj gol vrlo rano, no nakon toga smo imali problem u fazi napada. Dobro smo se branili, na to smo se i pripremali, ali s tim napadačkim dijelom definitivno ne možemo biti zadovoljni. Izbjegavali smo preuzeti odgovornost, igrati protiv visokog pritiska Gorice, a znali smo da će tu biti prostora – analizirao je ovih 1-1 Prelec pred novinarima pa nastavio:

– U drugom poluvremenu utakmica je generalno bila življa, dinamičnija, vjerojatno i zanimljivija za gledatelje. Napravili smo ono što smo željeli, oduzeli smo Gorici prostor, svjesni da je riječ o fizički dominantnom protivniku, čvrstom i agresivnom, zbog čega smo tražili svoje prilike iz tranzicije. Iz toga smo stvorili neke šanse, ali na kraju je ovaj neriješeni rezultat možda i najpravedniji, iako bih rekao da smo po šansama bili korak bliže pobjedi od našeg protivnika.

Prvi put je Ivan Prelec kao seniorski trener došao u Veliku Goricu u ulozi gosta, bila je ovo za njega posebna utakmica, od toga je nemoguće pobjeći.

– U pripremi utakmice nisam mislio da će mi to biti problem, no kad smo ulazili u krug stadiona, postalo je malo teže… Ali dobro, to su lijepe stvari. Sport nudi puno toga lijepoga, a ovo svakako spada u tu kategoriju. U jednu ruku bilo je malo čudno, a u drugu je bio poseban gušt. Bili su svi moji na tribinama, i obitelj, i rodbina, i prijatelji. Njima je zapravo bilo i najteže, nisu znali za koga ovdje navijati, tako da mislim da su oni na kraju najzadovoljniji s ovim raspletom događaja – kazao je Prelec pa prepustio mikrofon kolegi Jakiroviću.

– Čak smo mi i dobro ušli u utakmicu, imali dobru šansu preko Maslowskog, ali presjekao nas je taj gol koji smo jeftino primili. Nismo imali igrača koji se u sredini može nametnuti, napraviti višak, tako da smo kružili okolo, ali bez konkretnog učinka. Na poluvremenu smo, pošto Marina zbog obiteljskih razloga deset dana nije trenirao, uveli Čanađiju, koji nas je definitivno pokrenuo. Uspjeli smo napraviti pritisak i izjednačiti, bili smo blizu i drugoga gola, ali imali su i Gržan i Ćuže jako dobre prilike… Na kraju je bod svakome nekako najrealniji ishod, mogu biti sretan što nismo izgubili utakmicu – govorio je trener Gorice.

Gorica je u prvom dijelu bila vrlo neuvjerljiva, u drugom se podigla, izjednačila i tražila pobjedu… Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ugodno je bilo sjediti na tribinama, dan je bio lijep i sunčan, ali takav dojam nije se prenio na travnjak.

– Igrači su mi se žalili da ne mogu disati na terenu, vidjelo se to sa strane već na zagrijavanju. Evo, i kolega Prelec mi kaže da su mu nešto slično govorili i njegovi igrači, da je prvih 45 baš vladalo ‘mrtvilo’… U poluvremenu smo se presložili, počeli se malo bolje kretati u fazi napada i igra se nekako rasplamsala. Uspjeli smo se podići u kombinatorici i zabiti iz jedne jako lijepe akcije – istaknuo je Jakirović.

Pitali su ga i je li se ovdje radilo o djelomično podcijenjivanju gostiju, na što je Jakir reagirao onako kako reagira na svako takvo ili slično pitanje…

– Nema šanse! U ovoj ligi nema nikoga koga je dozvoljeno podcijeniti na bilo koji način. Prvenstvo je jako dugo, bit će tu još svakakvih rezultata i kažem opet, nema šanse da nekoga podcijenimo dok god sam ja trener – odlučno je kazao Jakirović, koji je ovoga puta morao igrati bez Lovrića i Cherifa, što se jasno i vidjelo u igri njegove momčadi.

– Zato oni i imaju ponude koje imaju. Mislim da su zabili valjda sve naše golove ove sezone, evidentno je da su nam nedostajali, ali rekao sam i u najavi da je ovo prilika za neke druge igrače. Igrao je Hamad, koji se jako brzo adaptirao, bit će sve bolji i bolji, a kad se u sljedećoj utakmici vrate Lovrić i Cherif, bit ćemo puno jači – uvjeren je Sergej.

Ponovno je tema bio i prijelazni rok, mogući odlasci još ponekog igrača u preostalom razdoblju koje je na raspolaganju, a i njegov odgovor ponovno je bio sličan onome što je govorio uoči utakmice. Samo da to završi…

– Sitno brojim, evo još šest dana je ostalo, čekamo ponoć 31. kolovoza, da se konačno skine taj pritisak s igrača. Raznorazni agenti i menadžeri se vrte, svatko tu vidi svoju priliku i teško je ostati koncentriran bez obzira na sve naše razgovore koje vodimo – kazao je Jakirović, svjestan da bi eventualni odlazak Lovrića ostavio veliku prazninu u njegovim opcijama, zbog čega su zamjene za taj slučaj već spremne.

– Cijelo vrijeme tražimo nešto, Nikoličius je tu jako aktivan i imamo alternative ako se nešto dogodi po pitanju prodaje. Svi su ti igrači u ofanzivnom dijelu.

Već u srijedu Goricu čeka novi izazov, u Kupu Hrvatske protivnik će u srijedu biti Zagorec iz Krapine, trećeligaš kojeg bi trebalo što bezbolnije “riješiti”. Iako, finale županijskog Kupa s Kurilovcem pokazalo je da to nije uvijek lako.

– Ova srijeda pokazala je da ne možemo skroz rotirati momčad, a problem je što nas ima samo 19 zdravih u kadru. Morat ćemo u razgovorima s igračima dobro procijeniti tko može, tko je spreman za određenu minutažu, a ovi koji nisu igrali protiv Istre sigurno će dobiti priliku, uključujući i Lovrića i Cherifa – najavio je Jakirović pa se još za kraj okrenuo sljedećem kolu prvenstva, u kojem Gorica gostuje kod Varaždina.

– Radujem se utakmici s Varaždinom, ljudi su tamo jako zagrijani za nogomet, ambijent je super i siguran sam da će to biti dobra utakmica. Varaždin je pokazao da se polako adaptira na prvoligaški nogomet, tako da će biti vrlo zanimljivo.