Prijava

Vaša prijava

Malac Genijalac i Škola mudrog učenja u Gorici


Idealni polaznici Škole brzog čitanja i mudrog učenja su pametna, ali pomalo lijena djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Također, interesna skupina „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ su i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – ova će ih Škola naučiti kako s manje potrošenog vremena svladati školsko gradivo u svrhu boljeg usklađivanja školskih i sportskih obaveza. Polaznici ove Škole imati će priliku u prosjeku učetverostručiti brzinu čitanja uz dvostruko bolje razumijevanje pročitanog, prepoznati i izdvojiti ključne informacije iz nekog teksta, razviti bolje pamćenje te poboljšati koncentraciju. Škola brzog čitanja i mudrog učenja jedinstvena je i po tome što je po završetku šest mjesečnog programa Škole moguće nastaviti njegovati tehnike i vještine naučene u Školi brzog čitanja i mudrog učenja u Klubu mudrog učenja.

Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac je pak namijenjena djeci u dobi četiri do 12 godina. Riječ je o revolucionarnom programu kojim se uz upotrebu abakusa aktiviraju obje hemisfere mozga kod djece, čime se postiže puni moždani potencijal. Program daje izuzetne razvojne rezultate zahvaljujući japanskoj metodi, koja je razvijena u suradnji s najpoznatijim svjetskim stručnjacima. Upotrebom, a potom i vizualizacijom abakusa, razvija se izvanredna matematička vještina – brzo računanje. Međutim, brzo računanje nije jedini cilj ovog programa, već predstavlja jasan pokazatelj onih kognitivnih sposobnosti koje polaznici uspješno razvijaju kao povećana pažnja i koncentracija. Program Škole mentalne aritmetike traje 2×10 mjeseci (osnovni i napredni nivo) uz pripremni nivo za predškolsku djecu u trajanju od dva mjeseca.

Oba su programa organizirana u tri vezana školska sata jednom tjedno i to vikendom. Centar za poduku HELENA jedini u Velikoj Gorici ima međunarodnu licencu za provođenje programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja odnosno programa Škole mentalne aritmetike Malac Genijalac.

U tijeku su predbilježbe za besplatne radionice koje će se održavati do kraja kolovoza i početkom rujna, a na kojima se možete upoznati sa programima ovog Centra te obaviti testiranje djece i upise u jesenske grupe. Prijaviti se možete OVDJE.