Prijava

Vaša prijava

FOTO Održan nogometni kamp za početnike, prošao nezapaženo kod klupskih trenera


19.-23.08.2019. Velika Gorica. Kamp za početnike (godište 2009.). Foto: NSVG, ZŠUVG

Sedmi velikogorički nogometni kamp za početnike (2009. godište) održan je na nogometnim igralištima NK Dinamo Hidrel (Novo Čiče), NK Vatrogasac (Kobilić), NK Turopoljac (Kuče) i NK Buna (Mala Buna). Osnovni ciljevi kampa su bili: 1. prezentacija Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, 2. prezentacija stručnih stožera selekcija NSVG-a, 3. edukacija velikogoričkih trenera, 4. prezentacija nogometnih klubova i 5. trenutne sposobnosti i znanja  mladih nogometaša. Na kampu je sudjelovalo 83 mlada nogometaša. To je otprilike optimalan broj sportaša za kamp, jer u radu sudjeluje 10 igrača po stanici, a to je maksimalan broj za voditelja stanice.

19.-23.08.2019. Velika Gorica. Kamp za početnike (godište 2009.). Foto: NSVG, ZŠUVG

Stručni stožer činili su: Voditelj kampa Stjepan Grđan, instruktor nogometa, voditelji stanica – Danijel Miloš, Stiven Žitnik, Željko Radočaj, Siniša Rajšić, Hrvoje Bašić, Davor Modlic, Mario Đuretić i Ivan Grđan. Prezentirali su i pripremili sportašima igre iz drugih sportova, vježbe za razvoj motoričkih sposobnosti i tehničko-taktičke vježbe iz nogometa. Velikogorički nogometni kamp razlikuje se od klupskih  trenažnih aktivnosti po sadržaju, broju trenera, broju sportaša i organizacijskom obliku rada (stanice). Posebno treba naglasiti da je velikogorički kamp besplatan za sportaše, a toga nema nigdje u regiji. Treneri iz turopoljskih klubova mogli su kamp iskoristiti kao klupski trening, ali i vidjeti 32 vježbe različitih sadržaja koji bi mogli koristiti u dvogodišnjem ciklusu te dobiti sve programske sadržaje u pisanom obliku.

19.-23.08.2019. Velika Gorica. Kamp za početnike (godište 2009.). Foto: NSVG, ZŠUVG

Međutim, paradoksalna je činjenica koja zabrinjava, da je odziv klupskih trenera na kamp bio nikakav(?!), odnosno razočaravajući, jer je i jedan od ciljeva kampa bio – edukacija trenera! Nije bilo niti jednog trenera na koji je licenciran za rad u nekom od brojnih nogometnih klubova. Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice, kao organizator kampa, sigurno će zatražiti odgovor od velikogoričkih klubova koji nisu poslali sportaše na kamp, a prijavili su momčad početnika u sustav natjecanja u sezoni – jesen 2019. godine.

19.-23.08.2019. Velika Gorica. Kamp za početnike (godište 2009.). Foto: NSVG, ZŠUVG

Prema riječima instruktora Stjepana Grđana, ”djeca i roditelji bili su oduševljeni organizacijom, kvalitetnim radom trenera, programskim sadržajima, a na kraju priče ZŠU grada Velike Gorice, kao glavni sponzor i pokrovitelj kampa, osigurala je svim sudionicima diplome, trenerima i domaćinima kampa reklamne dresove, a klubovi domaćini kampa na dar su dobili torbu sa 10 nogometnih lopti.” Nogometni klubovi sa brojem sportaša: HNK Gorica 40, NK Kurilovec 17, NK Gradići 9, NK Buna 8, NK Turopoljac 3, NK Vatrogasac 3, NK Mraclin 2 i NK Mladost 1 – ukupno 83!

Galerija fotografija