Prijava

Vaša prijava

Kurilovec preko Predavca do Preleca u Kupu, Gorica ide na Zagreb


Uz igralište u Predavcu, koje bi najlakše bilo opisati kao malo veće od betonskog u Cvjetnom naselju, natiskalo valjda cijelo selo, naoružali su se ljudi trubama, bubnjevima, čak i vuvuzelama, a sve to zbog dolaska Kurilovca. Naš je trećeligaš u pretkolu Kupa Hrvatske išao na Dinamo iz Predavca, četvrtoliaša koji je dočekao naš klub s velikim ambicijama, odlučan u namjeri da izbori sljedeću fazu, u čemu je trebala pomoći i ta, za niželigaške prilike doista neobična atmosfera. Međutim, taj plan nije im prošao… Kurilovec je bio bolji, jači i kvalitetniji, pa je nastup u 1. kolu Kupa izborila momčad trenera Perice Vidaka.

– Nismo mogli računati na najveći dio starijih, iskusnijih igrača, nije bilo ni Matoša, ni Čunčića, ni Šarića… I rano smo primili gol, prilično neobičan, sve je izgledalo kao da nas čeka jako težak posao, ali ispalo je da smo zapravo ovo odradili rutinski. Da, morali smo na kraju igrati produžetke, ali ni u jednom trenutku nisam sumnjao da ćemo proći dalje – kazao je Vidak.

Izjednačenje je Kurilovcu donio Luka Sedlaček, ali dodatni problem pojavio se u trenutku kad je zbog dva žuta kartona, već nakon pola sata igre, isključen Juraj Spudić. Međutim, čak i s igračem manje, sa suđenjem koje bi se lako moglo svrstati u rubriku “vjerovali ili ne”, jer malo je reći da je ono bilo domaćinsko, Kurilovec je potpuno izdominirao protivnika. Posjed lopte bio je potpuno na strani Kurilovca, domaćin je samo na trenutku uspjevao doći do nje, ali gola vrijednog pobjede u 90 minuta nije bilo. Nasreću, u dodatnih 30 minuta Maks Slunjski i Luka Povoljnjak pogađali su udarcima izvan šesnaesterca i riješili sve dvojbe.

Već nakon utakmice, pri pogledu na koeficijente, koji određuju parove za sljedeću rundu, postalo je jasno da nas u sljedećoj fazi čeka vrlo, vrlo zanimljiva utakmica. Kurilovec će krajem rujna, naime, na svom igralištu dočekati prvoligaša Istru 1961, na čijoj klupi sjedi naš Ivan Prelec. Prošlog vikenda došao je s Istrom u Goricu, odigrao 1-1 s Jakirovićevim sastavom u sklopu HT Prve lige, a sad će opet doći kući. U Kurilovcu je Prelec i igrao i bio trener, dolazi u poznato okruženje, a protivnik će mu biti prijatelj i kolega Vidak.

– Veselimo se tom izazovu, prilici da odigramo jednu takvu utakmicu, a drago mi je i što će nam Prela doći u goste – kazao je Vidak.

Poznat je i protivnik Gorice, koja je u pretkolu s deset komada ispratila krapinski Zagorec. Bit će to NK Zagreb, nekadašnji prvak, a danas član četvrte lige, na čijem su otvaranju posrnuli “pjesnici” odigrao 2-2 s Lukavcem prošlog vikenda. Gorica bi ovu prepreku svakako trebala proći, a Kurilovec… Kažu da je u Kupu sve moguće, pa zašto onda ne bi bilo i to da Kurilovčani izbace Istru. Ili joj barem naprave velike probleme, pruže dobar otpor i još jednom se prezentiraju kao ozbiljan i opasan klub.