Prijava

Vaša prijava

Nove informacije o slučaju ‘Slatina Pokupska’


Kako smo nedavno izvijestili o neuspješnoj akciji švercanja migranata kod Slatine Pokupske, doznajemo nove informacije o identitetu krijumčara. Naime, PU Sisačko- moslavačka objavila je nove detalje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su četiri osobe: 42-godišnji državljanin Srbije, 42-godišnji državljanin Srbije i Njemačke, 44-godišnji državljanin BiH te 20-godišnji državljanin Srbije, za koje su policijski službenici utvrdili postojanje sumnje da su 25. kolovoza 2019., sudjelovali u pripremi i realizaciji krijumčarenja 11 nezakonitih migranata.

– Sumnja se da je prvoosumnjičeni 42-godišnji srbijanski državljanin kombi vozilom njemačkih registracijskih oznaka, po prethodnom dogovoru s preostalom trojicom osumnjičenika, a s ciljem pribavljanja imovinske koristi, 25. kolovoza 2019. godine došao na područje Gline, u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom gdje je na neutvrđenom mjestu u vozilo ušlo 11 nezakonitih migranata (državljani Afganistana i Irana), koji su ranije nezakonito prešli državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske – kazali su u policijskom izvješću.


Foto: ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da drugoosumnjičeni 42-godišnji državljanin Srbije i Njemačke počinio kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ opisano u čl. 326 st.1 Kaznenog zakona, dok su osumnjičeni 44-godišnji državljanin BiH i 20-godišnji državljanin Srbije prijavljeni za pomaganje u navedenom kaznenom djelu.