Prijava

Vaša prijava

Više od 250 pasa na izložbi na kojoj se traži nacionalni šampion


Na prostoru iza Osnovne škole Eugena Kvaternika, u Školskoj ulici, u nedjelju će biti vrijeme za uživanje za sve ljubitelje pasa. Naime, Kinološki klub Velika Gorica organizira prvu CAC izložbu, pod nazivom “Velika Gorica Trophy”, na kojoj će sudjelovati više od 250 ljepotana na četiri noge. Oznaka “CAC” označava izložbu na nacionalnom nivou, na kojoj se traži nacionalnog šampiona među psima, što je razdvaja od onoga što se na istoj lokaciji događalo posljednje dvije godine, kad je riječ bilo o specijaliziranim izložbama pasa 2. i 3. kategorije.

– Ovaj smo događaj zamislili kao dječju izložbu, a organiziramo je s ciljem da kinologiju približimo djeci i probudimo svijet o brizi za pse. Budući da je ulaz besplatan, pozivamo sve zainteresirane roditelje i djecu da nam se pridruže, a ujedno pozivamo i sve zainteresirane da se pridruže našem klubu – poručuju organizatori iz Kinološkog kluba Velika Gorica.

Suci će na ovoj izložbi biti stručnjaci s velikim iskustvom u kinologiji, birat će između svih tih prekrasnih pasa, ali u svemu ovome cilj je baš ono što iz kluba ističu, povećana briga za pse.

– Imamo svoju Facebook stranicu, kao i službenu stranicu kluba, a na oba mjesta slobodno nas se može kontaktirati za bilo kakva pitanja ili pomoć oko pasa. Predsjednik kluba je dr. vet. med. Tino Kotaran, koji svojim iskustvom u veterini i kinologiji stoji na raspolaganju svima kojima treba pomoć oko uzgoja, liječenja pasa… – kažu iz našeg Kinološkog kluba.