Prijava

Vaša prijava

7. posavljačko-turopoljsko sijelo u Kosnici


Kulturno- umjetnička udruga ‘Turopoljska tradicija’ iz Kosnice djeluje od 2013. godine s ciljem očuvanja turopoljsko-posavskih običaja. U tom duhu s veseljem i užurbano organiziraju 7. Posavljačko -Turopoljskog sijelo koje će se održati 14. rujna u Kosnici na nogometnom igralištu. Doček gostiju je od 17 sati, a kulturno-umjetnički program kreće od 18 sati. Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Velika Gorica i mjesni odbor Kosnica.

U okviru ovogodišnjeg programa nastupit će Hrvatsko seljačko pjevačko društvo ‘Lipa’ Kosnica, a koje je 2017. godine odlučio obnoviti gospodin Filip Margić, koji nam je otkrio kako isto nije djelovalo od daleke 1934. godine, najvjerojatnije poradi drugog svjetskog rata.

–  Ideja je već sedmu godinu udružiti bosanske Posavljake s područja grada Zagreba i okolice, te domaće Turopoljce. Koliko su zapravo slični, pokazat ćemo i kroz novitet u programu ove godine, a to je predstavljanje nošnji koje daju do znanja kako između njihove kulturne baštine i narodnog ruha zapravo i nema velikih razlika. Novost ove godine je i otvorenje programa s našim domaćim glazbenikom Ivanom Bedekovićem, dok će Posavljake predstavljati Josip Tadić i Drago Mamić – ističe organizator Filip Margić.