Prijava

Vaša prijava

Srećko nije imao sreće u slučaju ‘Slatina Pokupska’


Nakon punih pet dana bijega glavnog aktera, saga ilegalnog krijumčarenja migranata konačno je privedena kraju. Naime, policija je uhitila vozača koji je švercao migrante. Srpski državljanin, 45-godišnji  Srećko K. nije imao sreće ovog puta!

Podsjetimo, protagonist ove priče o švercu migranata je prevozeći 11 migranata u Mercedes Viti, dok je bježao pred policajcima, sletio u rijeku Kupu i ostavio nesretne putnike da se utope kod Slatine Pokupske, a na ulazu u Zagrebačku županiju. Sreća u tom užasu bila je ta da su ljudima u kombiju, među kojima je bilo i četvero djece, u izvlačenju pomogli policajci.

Odbjegli Srećko K. uhvaćen je u petak navečer na graničnom prijelazu Bajakovo. S njegovim identitetom policija je raspolagala već na sam dan nemilog događaja, a s obzirom na to da je bio bez dokumenata, pokušavao je na razne načine pronaći odgovarajući autobus da se kriomice vrati kući. Čak se neko vrijeme, navodno skrivao i po Zagrebu tražeći način da spasi glavu bijegom preko granice. Misleći da hrvatski policajci “tapkaju” u mraku, ipak je sjeo u autobus, no dolaskom na Bajakovo nije imao šanse ostati neprimijećen budući da su apsolutno svi granični prijelazi raspolagali njegovom fotografijom, kako izvještava Jutarnji.

Nesretni Srećko će kazneno odgovarati za protuzakonito ulaženje kretanje i boravak u RH, dovođenje u opasnost života i imovine kao i prisilu prema službenoj osobi. Njemu i njegovim partnerima u zločinu prijeti višegodišnji zatvor.