Prijava

Vaša prijava

Prosidba u porazu Hidrela, Polet i Mraclin slavili u turopoljskim derbijima


Prvoligaš Gorica projurio je kroz Varaždin na krilima show programa u režiji Kristijana Lovrića, trećeligaš Kurilovec ostao je bez pobjede u 93. minuti utakmice u Maču, a u završnici je bez bodova ostao i četvrtoligaš Lukavec. Poveli su Lukavčani u Novskoj protiv Sloge, ali onda i primili gol za izjednačenje pa u 86. minuti i drugi, koji je donio poraz. Ništa bolje nisu prošli ni Gradići, koji su u subotu izgubili 2-0 kod Trešnjevke, a “rubni” turopoljski klubovi, Odra i Dinamo iz Odranskog Obreža, upisali su pobjede.

S prvenstvima se krenulo i u petom, odnosno šestom rangu natjecanja. Lokalni petoligaški derbi u Buševcu dobio je Polet, koji je s 3-0 sredio Klas iz Mičevca, a naša preostala dva petoligaša, Turopoljac i Lomnica, upisali su poraze u Ivanić Gradu i Laduču.

Među šestoligašima se također igrao lokalni derbi, u kojem je Mraclin nadjačao Bunu (2-1), a do sva tri boda došao je i Posavec protiv Kloštra, kao i Meštrica protiv Brcka, te u subotu Jelačić protiv Zvekovca. Bod je ulovio Vatrogasac u Dubravi Vrbovečkoj, a poraze na startu upisali su obrezinska Mladost u Banovu te Dinamo Hidrel u Vezišću.

Utakmicu u Vezišću, između Milka Trnine i Dinamo Hidrela (5-2) ispratila je predsjednica Hidrela Ivana Cesarec.

– Otvaranje sezone donijelo nam je gostovanje kod novaka u ligi, momčad Milke Trnine iz Vezišća i neočekivano visok poraz. Utakmica nije ponudila nogometnu ljepotu, ali su gledatelji mogli vidjeti čak sedam pogodaka i prosidbu domaćeg igrača Karadže prije početka utakmice. Djevojka je, naravno, pristala – kazala je predsjednica kluba iz Novog Čiča.

Na prvi pogodak čekalo se 16 minuta, kad Kopejtko uzima jednu poklon loptu na polovici Dinamam i s ruba šesnaesterca nisko pogađa za vodstvo domaćina. Nepune dvije minute nakon gola uslijedio je još jedan. Neodlučnost obrane u izbacivanju lopte iskoristio je Karadža i povisio vodstvo.

– Nakon toga slijedi buđenje naše momčadi i pokušaji da se sustigne rezultatski minus. Velike prilike nisu iskoristili Vukadin i Kuzmić, ali zato jest Vukadin u posljednjoj minuti, kad zabija glavom nakon ubačaja Hrkovca iz kuta – kazala je predsjednica Cesarec.

Nastavak poluvremena, prepričava dalje, donio je nešto bolju igru, ali rezultat se nije mijenjao. U 73. minuti domaćin povećava vodstvo nakon što je Fešta iz dvojbene situacije izašao sam pred Gligorevića i mirno poentirao za 3-1.

– Dvije minute kasnije naša momčad ostaje s igračem manje nakon što je Panić zaradio izravni crveni karton. Ubrzo nakon toga, u 78. minuti, Vukadin koristi pogrešku vratara Pajka i obrane domaćih i smanjuje na 3-2. S igračem više domaći su potpuno zavladali terenom i pogotkom Šipure (83.) i drugim Karadže (84.) zasluženo osvojili tri boda na otvaranju sezone. Domaćinu čestitamo na pobjedi i korektnosti. Također čestitke upućujemo i našem igraču Tomislavu Jakovljeviću koji je jučer uplovio u bračnu luku i želimo mu puno sreće – završava izvještaj iz Vezišća predsjednice Dinamo Hidrela.

Tomislav Jakovljević imao je dobru ispriku za propuštanje utakmice prvoga kola – baš taj dan uplovio je u bračnu luku

REZULTATI:

1. HNL, 7. kolo
Nedjelja, 1. rujna:
Varaždin – HNK Gorica 1-3

3. HNL središte, 2. kolo
Nedjelja, 1. rujna:
Gaj Mače – Kurilovec 1-1

4. HNL središte, 2. kolo
Subota, 31.kolovoza:
Trešnjevka – Gradići 2-0
Dinamo – Croatia 2-0
Nedjelja, 1.rujna:
Mladost Zabok – Odra 2-5
Sloga Novska – Lukavec 2-1

JŽNL, 1. kolo
Subota, 31. kolovoza:
SU-LA – Lomnica 5-0
Nedjelja, 1. rujna:
Naftaš Ivanić – Turopoljac 3-1
Polet – Klas 3-0

1. ŽNL ISTOK, 1. kolo
Subota, 31. kolovoza:
Jelačić – Zvekovac 5-1
Milka Trnina – Dinamo Hidrel 5-2
Nedjelja, 1. rujna:
Dubrava – Vatrogasac 2-2
Mraclin – Buna 2-1
Posavec – Kloštar 2-0
Ban Jelačić (B) – Mladost (O) 3-2
Meštrica – Brcko 3-0