Prijava

Vaša prijava

Završeni radovi na školi u Velikoj Mlaki: ‘Ovo je sad škola za 21. stoljeće’


Nakon što je prošlog tjedna gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima obišao radove na osnovnim školama Nikole Hribara, Eugena Kumičića, Jurja Habdelića i Vukovine, u ponedjeljak je njegov zamjenik Krešimir Ačkar došao iz prve se ruke uvjeriti što je sve napravljeno u osnovnoj školi u Velikoj Mlaki.

– Kao i na svim našim školama, i na školi u Velikoj Mlaki imali smo značajna ulaganja tijekom ljetnih praznika. Poboljšali smo infrastrukturu koja će olakšati prilaz školi invalidima, a napravljena je i kompletna nova hidracijska mreža, koja nije uređivana od 1991., kad je škola napravljena, zbog čega su intervencije bile nužne zbog sigurnosnih razloga – istaknuo je Ačkar.

Uz to, oko 900 metara kvadratnih dvorišnog prostora i parkinga je asfaltirano, što će povećati standard i omogućiti roditeljima, učenicima, ali i autobusima da sigurnije dolaze prema školi.

– Nakon 2018. godine, kad smo riješili problem sigurnosti djece, izbjegli da autobus ide u rikverc, napravili smo i novi ulaz, a ovo je nastavak radova na dvorištu škole koja zaslužuje da sve što se ovdje nalazi bude prilagođeni zahtjevima 21. stoljeća – kazao je Ačkar, dodavši kako su u unutrašnjosti škole zamijenjeni su sanitetski čvorovi, što će također povećati standard ove škole, a promijenjeni su i parketi u učionicama, dok će profesorima život olakšati uređenje zbornice.

– Vrijednost ulaganja samo u vanjske radove, hidrantnu mrežu i asfaltiranje, iznosi 211.000 kuna – zaključio je ovaj obilazak zamjenik gradonačelnika.


Pomoć obitelji iz Farkaševca