Prijava

Vaša prijava

Nervoza, prigovori, dva nedosuđena penala i pobjeda Dinamo Hidrela


Nakon što su u prvom kolu poraženi 5-2 na gostovanju kod Milke Trnine, nogometaši Dinamo Hidrela već su četiri dana poslije dobili priliku predstaviti se i svojim navijačima, odigrati prvu domaću utakmicu u sezoni. I odmah – prva pobjeda. Gostujući Ban Jelačić, ne onaj iz Vukovine, nego iz Banova, pokazao se kao čvrst i dobro posložen suparnik, ali to nije bilo dovoljno za izbjegavanje poraza u Novom Čiču. Završilo je 1-o za Dinamo Hidrel, a jedini gol zabio je Tomislav Jakovljević.

Novočičani su u utakmicu ušli puno bolje nego u 1. kolu, s puno više zalaganja i čvrstine u duelima, što je kao posljedicu imalo čak pet žutih kartona za domaću momčad. Taj dobar ulazak u utakmicu Dinamo Hidrel nije uspio pretvoriti u vodstvo, iako su lijepe prilike imali Zorić i Hrkovac, no u 35. minuti utakmice konačno je posustala obrana gostiju.

Ponovno su se u glavnim ulogama našla dvojice gore spomenutih igrača. Odličnu loptu Hrkovca primio je Zorić te se sjurio u kazneni prostor gostiju, gdje ga je obrambeni igrač srušio i sudac je mogao jedino pokazati na bijelu točku. Siguran realizator bio je Jakovljević. Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu, pokušali doći do brzo izjednačenja, ali nisu čak uspjeli stvoriti ni pravu priliku.

U drugom poluvremenu nastavio se nastavak gostiju, pri čemu su imali nekoliko vrlo dobrih prilika. Srećom po domaćina, nisu bili dovoljno precizni i koncentrirani, a sljedeća faza utakmica donijela je puno više nervoze nego izrazitih prilika. Puno su igrači pričali sa sucima, negodovali na njihove odluke, a u svemu tome zabilježeno je tek nekoliko poluprilika s obje strane. Glavni sudac Kršak, činilo se nedvojbenim s tribina, propustio dosuditi još najmanje dva kaznena udarca, po jedan za svaku momčad. Naravno, time su i tenzije znatno porasle… U smiraj utakmice gosti su došli do dvije izgledne prilike, ali opet nisu uspjeli pretvoriti ih u gol, pa su sva tri boda ostala u Novom Čiču.