Prijava

Vaša prijava

Potop Kurilovca, trener razočaran: ‘Fali nam poniznosti i želje! Ja sam kriv…’


U nogometu, kao i u životu, ponekad stvari ne idu po planu. I događa se često, i u nogometu i u životu, da se loše stvari događaju u serijama, naizgled nezaustavljivo, kao da im nema kraja… Zapita se čovjek u takvim trenucima što pogrešno radi, kome ili čemu se zamjerio, a razlika između uspješnih i neuspješnih najčešće je u tome što uspješni probleme detektiraju i riješe ih, a neuspješni – potonu. Tako se, u dvije, tri rečenice, najbolje može opisati ono što se događa u nogometnom Kurilovcu ove sezone. Ne ide, pa ne ide… I sad je vrijeme za prave frajere, za važne i velike poteze, sad je trenutak da se napravi sve da Kurilovčani iz svega ovoga izaći kao jači, bolji, uspješniji.

Uoči starta trećeligaške sezone, plan je bio da se mladi igrači Kurilovca razvijaju, da rastu kroz svaki trening i utakmicu, a da pritom i ulove što više bodova. I da, kao što su im prognozirali svi koji su bolje upućeni, budu u vrhu ljestvice. Impresivne partije u drugom dijelu prošle sezone, pa onda još i pobjeda 3-0 protiv drugoligaša Sesveta u pripremama i pobjeda na penale protiv prvoligaša Gorice u finalu županijskog kupa donijele su u Kurilovec ogromni optimizam, u nekim sferama i laganu euforiju, a opća ocjena bila je da će Kurilovčani – blistati.

Međutim, plan je propao. Realnost govori da su od te utakmice s Goricom odigrali četiri utakmice, da su jedinu pobjedu upisali nakon produžetka u Kupu protiv četvrtoligaša iz Predavca, a da su u prvenstvu na dva boda. Jedan s Ponikvama doma, jedan gostujući s Gajom Mače, novakom u ligi, pa čista nula ove subote poslijepodne. Dugo Selo je bilo s druge strane, za trećeligaške prilike solidna momčad, ali i društvo koje je u Kurilovec došlo u statusu autsajdera. A kući otišlo s velika tri boda u džepu, s četiri gola u mreži domaćina. Završilo je 4-1, nakon 67 minuta bilo je i 4-0, mogli su zabiti i peti, ali rezultat zapravo i nije najlošija stavka u ovoj priči. Igra i pristup, reći će to i trener Perica Vidak, bili su još puno, puno lošiji.

– Nažalost, dogodio se onaj šamar o kojem smo pričali da će se očito dogoditi jer u našem djelovanju od početka prvenstva nismo pravi. Nedostaje nam već dugo poniznosti i želje da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu. Koliko god pokušavali probuditi to kod igrača, jednostavno nam nikako ne uspijeva i trenutno nikako nismo na razini na koju smo navikli okolinu i sami sebe – kazao je Vidak, očito utučen nakon svega što se događalo u ovih 90 minuta.

Kurilovčani nisu dobili valjda niti jedan duel, a gostima je praktički sve što su pokušali ulazilo u mrežu… Foto: Vitomir Štuban

Svjedoci kažu da je na poluvremenu grmjelo iz svlačionice, da je način na koji je pokušao razbuditi svoje igrače prilično netipičan za uvijek mirnog i staloženog mladog trenera, ali ništa se ni u nastavku nije dogodilo. Osim nastavka upadanja u rupu. Dugo Selo povelo je već u 13. minuti preko Drmića, 36-godišnji rutiner Benković zabio je drugi u 37. i treći u 61. minuti, a priča je zaključena u 67. preko Mamića, četvrtim golom gostiju. Maks Slunjski tek je u 90. minuti mrvicu ublažio poraz koji će sigurno izazvati odlučnu reakciju.

– Za sve loše što se trenutno događa unutar momčadi preuzimam maksimalnu odgovornost i ja sam taj koji zaslužuje kritiku za trenutno stanje – samokritičan je Vidak u pokušaju da zaštiti svoje igrače, ali naravno da će se i oni morati zapitati što se tu i zašto događa.

Nisu isključeni ni neki radikalni potezi, zamjene figura i uloga u momčadi, ali prije svega će trebati sve ovo prespavati. I smisliti način kako dalje, kako se vratiti na kolosijek na kojem je momčadi kvalitete Kurilovca i mjesto. Neće to biti lako, ali tu se vraćamo na početak… Pravi frajeri budu najbolji kad je najteže, ne potonu pod pritiskom, pa treba vjerovati da su ovaj stožer i igrači upravo ti i takvi. Iako, ono što slijedi, Lučko pa vodeća Petrinja, ne nudi lagan put.

– Raspored ispred nas je izrazito težak i sada ćemo više nego ikada morati pokazati karakter – zaključio je trener Vidak.