Prijava

Vaša prijava

Svi nogometni putevi vode na stadion Gorice i Gradiće


Pred nogometnim ovisnicima Turopolja još je jedan zanimljiv vikend i svatko će pronaći nešto specijalno za sebe. Subota je rezervirana za prvoligaša Goricu. Na naš najveći stadion stiže Lokomotiva tradicionalno nezgodan suparnik. Ambicije suparnika su jasne, europsko natjecanje sljedeće sezone! Time je pobjeda za Goricu ali i Lokose imperativ a dodatna motivacija može biti novost da na godinu Hrvatska ima čak pet predstavnika u kvalifikacijama za dva euro natjecanja. Zasluga je to prvenstveno Dinama pa hvala plavima.

U subotu na “bonbonjeri” Lučkog igra trećeligaš Kurilovec. Start nije bio po planu ali još ima puno vremena za popravni. Zašto renesansa ne bi krenula na ulazu na prometnicu za Jadran? Loš start ima i novi četvrtoligaš Lukavec a dolazi klub bogate tradicije Segesta. Bit će teško vaditi se na klubu iz grada na tri rijeke.
Među četvrtoligašima igra se još i lokalni derbi u nedjelju u Gradiću gdje stiže lider Dinamo iz Obreža. Prognoza? A, ne bi se šteli miješati. U subotu u Laduču igra i vodeća momčad JŽNL Polet iz Buševca kontra fuzioniranih Sutle i Laduča koji se sada zovu SU-LA. Oni fuzionirani a Polet bez čak pet standardnih (svadba, posao..). Je li to put bez nade za preostale dečke iz Buševca?

08.10.2047. Gradići – Nogometaši Gradića su pobjedom nad Croatiom zadržali priključak na vrhu. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Kod petoligaša Klas u nedjelju još čeka Stupnik i može do pobjede, Turopoljac ugošćuje Dinamo iz Jakovlja koji ove sezone igra “šareno” a Lomnici kontra stopostotnog s bodovima Naftaša iz Ivanić Grada neće biti lako. Turopoljski šestoligaši igraju u nedjelju. Izdvojili bi dvoboj u Kobiliću gdje gostuje, uz Jelačić Vukovina i Mraclin, vodeća Milka Trnina koja je ujedno i novi član lige i ugodno iznenađenje. Vukovinci gostuju kod Kloštra u Kloštar Ivaniću i mogu pobijediti kao i Mraclin u Dubravi Vrbovečkoj. I za kraj spomenimo i posljednji sedmi rang ili 2. županijsku ligu istok, gdje igraju Kupa iz Pokupskog i Turopolje. U 1. kolu Kupa je u Turopolju slavila 1:7 (!) i najavila visoke domete. U 2. kolu Kupa ugošćuje Žabnicu a Turopolje opet doma igra kontra Croatije iz Nove Kapele koja je u prvom kolu doma sredila Mladost iz Obedišća 7:0.

1. HNL, 8. kolo
Subota, 14. rujna:
HNK Gorica – Lokomotiva (Velika Gorica, 19.00)

3. HNL središte, 4. kolo
Subota, 14. rujna:
Lučko – Kurilovec (Lučko, 16.30)

4. HNL središte, 5. kolo
Subota, 14.kolovoza:
Lukavec – Segesta (Lukavec, 16.30)
Nedjelja, 15. rujna:
Odra – Trešnjevka (Odra, 16.30)
Gradići – Dinamo (OO) (Gradići, 16.30)

JŽNL, 4. kolo
Subota, 14. kolovoza:
SU-LA – Polet (B) (Laduč, 17.00)
Nedjelja, 15. rujna:
Turopoljac – Dinamo (J) (Kuče, 17.00)
Klas – Stupnik (Mičevec, 17.00)
Lomnica – Naftaš Ivanić (Lomnica, 17.00)

1. ŽNL ISTOK, 4. kolo
Nedjelja, 15. rujna:
Mladost – Brcko (Obrezina, 17.00)
Dinamo Hidrel – Meštrica (Novo Čiče, 17.00)
Kloštar – Jelačić (V) (Kloštar Ivanić, 17.00)
Buna – Ban Jelačić (B) (Mala Buna, 17.00)
Vatrogasac – Milka Trnina (Kobilić, 17.00)
Lonja – Posavec (Lonjica, 17.00)
Dubrava – Mraclin (Dubrava Vrbovečka, 17.00)

2. ŽNL ISTOK-2. KOLO
Nedjelja, 15. rujna:
Turopolje – Croatia Nova Kapela (Turopolje, 17.00)
Kupa – Žabnica (Pokupsko, 17.00)