Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Zaustavili smo Lokomotivu, ali nedostajalo je malo mirnoće…


Nakon 90 minuta nogometa na goričkom stadionu u subotu navečer, više razloga za zadovoljstvo imao je trener gostiju. Srdačno se Goran Tomić prije utakmice pozdravio s kolegom i prijateljem Sergejem Jakirovićem, stisnuli su si ruku, pa odigrali – partiju šaha! U kojoj je Gorica imala više prilika za mat, ali zabila nije. I završilo je 0-0, svakome po bod.

– Izrazito teška utakmica, kao što smo i očekivali. Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, u drugom je Gorica imala više poluprilika, a na kraju sam zadovoljan s bodom, jer ipak su ovdje bodove gubili i Rijeka i Osijek. Gorica je bila kakvu smo i očekivali, čvrsta i kompaktna momčad koja jako malo dopušta protivniku, a opasna je kroz kontre. Tako smo se i pripremali, znali smo da bi mogao odlučiti jedan detalj, jedna naša ili njihova pogreška. Nije pogriješio nitko i na kraju je podjela bodova najrealnija – misli trener Lokomotive Goran Tomić.

Sergej Jakirović napravio je sve da njegova momčad ne primi gol, a malo je nedostajalo da ga i zabije… Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Nakon što je on sabrao svoje dojmove, pred mikrofone je došao trener domaćina. Niz neporaženosti na domaćem terenu Jakirović i njegovi igrači drže već deset utakmica zaredom, što je definitivno razlog za trenerovo zadovoljstvo. S druge strane, ostaje žal za ova preostala dva boda, kojima je njegova momčad bila bliže.

– Moram čestitati mojim dečkima na dobroj utakmici, taktički smo odigrali sve ono što smo se dogovarali kroz tjedan. Zaustavili smo Lokomotivu, limitirali je, tako da Kahlina, čini mi se, nije imao niti jednu obranu, ni jedan udarac im nije išao u okvir. Imali smo više šansi da zabijemo, ali nismo imali mirnoće u završnici. Četiri, pet lopti išlo je kroz peterac, zapinjalo u obrani, no nismo je mogli ugurati u gol. Na kraju moram biti zadovoljan bodom, jer ipak smo igrali protiv izravnog konkurenta, momčadi koja se šulja tu, odmah iza nas. Nikoga nije lako pobijediti, ali ipak žalimo što nismo dobili utakmicu – kazao je Jakirović pa prevrtio propuštene prilike još jednom:

– Imao je Zwolinski prazan gol nakon nesporazuma u obrani, kao i onu još jednu situaciju na prvoj stativi, kad mu je obrambeni igrač uklizao… Lovrić je na svojoj strani radio dar mar, ali nije bio pri šutu, mislim da je četiri puta pogodio vanjski dio mreže, ali opet kažem, moramo biti zadovoljni. Odigrali smo tešku, zahtjevnu utakmicu, jer Lokomotiva je organizirana i može ti napraviti jako puno problema iz kontranapada. Dobro je što smo sve to ovoga puta anulirali.

Gorica je na petome mjestu prvenstvene ljestvice s 12 bodova, Lokomotiva ima jedan bod manje… Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Prošle sezone dvaput je Lokomotiva pobijedila u Velikoj Gorici, bez primljenoga gola. Nije ga primila ni ovoga puta, iz trećeg pokušaja, ali nije ga mogla ni zabiti. Što vjerojatno ima veze s taktičkom idejom trenera Gorice, koja je manje gledala prema naprijed, a više prema obrani.

– Ha, što znači obrani… Sigurno da smo imali srednji blok, u želji da smanjimo prostor iza naših leđa, jer Drožđek i Kastrati su jako brzi igrači, što je osjetio Slaven Belupo u prošlom kolu, kad je izgubio 6-1 od Lokomotive. Fokus je svakako bio na tome, ali naravno da se nekad i protivnik nametne. Međutim, moja momčad zna u svakom segmentu što treba raditi, a to je najbitnije od svega – vjeruje Jakirović.

Nova prilika za skupljanje bodova, kojih je na kontu 12 nakon osam kola, bit će sljedećeg vikenda u Koprivnici. U subotu u 16.30 sati na rasporedu je ogled sa Slaven Belupom, što je početak niza od tri gostujuće utakmice.

– Da, prvo je Slaven Belupo, koji ima dva poraza u nizu i sigurno će se mobilizirati. Znamo se dobro, susretali smo se već i bilo je tu svega i svačega. Uvijek je bilo uzbuđenja, sve otvoreno do kraja. I ovoga puta ćemo se pripremiti i nadam se da ćemo biti dobri – kazao je Jakirović.