Prijava

Vaša prijava

Goričanka predstavljala Hrvatsku na Međunarodnom bijenalu umjetnosti u Pekingu


Na 8. međunarodnom bijenalu umjetnosti u Pekingu Hrvatsku je predstavljala jedna Goričanka. Vinka Gašparuš predstavila se slikom ‘Leptiri’ napravljenoj u tehnici ulje na platnu.

‘Raznobojan svijet i zajednička budućnost’ bila je glavna tema ovogodišnje manifestacije. Izložene su većinom slike i skulpture, 446 izložaka stranih i 194 izloška umjetnika iz Kine. Svečano otvorenje izložbe održano je 30. kolovoza u Nacionalnom muzeju umjetnosti Kine, a izložba je otvorena još danas.

Foto: Vinka Gašparuš

– Radovi na ovogodišnjem bijenalu prikazuju razmišljanja umjetnika o prirodi, životu I zajedničkoj budućnosti čovječanstva. Kao i duh međusobnog učenja koji dijele različite svjetske kulture – rekao je Fan Di’an, predsjednik Kineskog društva umjetnika na svečanom otvorenju bijenala.

Foto: Vinka Gašparuš

Vinka Gašparuš dosad je izlagala i na žiriranim izložbama Painting the figure now II, u Zhou B Art Center u Chicagu, SAD, 5×5 Abend Gallery, Denver, SAD itd. Kontinuirano djeluje u raznim područjima likovnog izraza (slikarstvo, grafički dizajn, ilustracija, scenografija, novi mediji). Izlagala je u Hrvatskoj i inozemstvu, sudjelovala na umjetničkim rezidencijama, njezini radovi su objavljivani u međunarodnim umjetničkim časopisima.