Prijava

Vaša prijava

Raspisan književni natječaj Matice hrvatske


Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici raspisao je književni natječaj za izbor kratke priče pisane kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom. Natječaj traje od 1. listopada do 25. prosinca.

– U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom. Kratka priča može sadržavati najviše četiri kartice teksta – poručili su organizatori.

Potrebno je poslati tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen.

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom jeziku. Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni u srijedu, 25. ožujka 2020. godine u Muzeju Turopolja u 19 sati u Velikoj Gorici te objavljeni u časopisu Luč i lokalnim glasilima.

Radovi se dostavljaju poštom Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj) ili mailom natjecaj.matica.gorica@gmail.com.