Prijava

Vaša prijava

FOTO Velika Buna u znaku nogometa i druženja


Velika Buna jučer je bila u znaku nogometa. Na nogometnom igralištu održan je malonogometni turnir na kojem je nastupilo šest momčadi. Snage su odmjerile ekipe Udruge mladih Velika Buna i Udruge PET Plus, momčad Velike Bune koja nastupa u Malonogometnoj ligi Vukomeričkih gorica, ekipa sastavljena od žitelja Velike Bune te momčadi iz Mraclina i Šiljakovine.

Foto: Anes Šuvalić

Riječ je sportskoj manifestaciji koja se održala u sklopu projekta REPRO PP koji za cilj ima resocijalizaciju bivših ovisnika, kao i senzibilizaciju lokalne zajednice za problematiku ove populacije. Već treću godinu zaredom u organizaciji turnira sudjeluju Udruga mladih Velika Buna i Udruga PET Plus.

– Uključili smo se u ovaj projekt kako bismo pomogli senzibiliziranju javnosti o ovome problemu u našem društvu. Bivši ovisnici spadaju u društvenu skupinu koja se jako teško resocijalizira djelom i zbog predrasuda koje društvo ima prema njima. Ovim turnirom željeli smo im pružiti podršku i pokazati kako sport ruši sve barijere – rekao nam je Marko Đurašin, predsjednik Udruge mladih Velika Buna.

Foto: Anes Šuvalić

Udruga PET Plus kroz edukacijske i sportske aktivnosti te individualni grupni rad s bivšim ovisnicima i njihovim obiteljima žele pomoći u integraciji svojih članova u zajednicu te im pomoći u razvoju i učenju životnih vještina.

– Bivšim ovisnicima nije lako. Stigmatizirani su u društvu, a tu je cjeloživotna borba s ovisnošću. Lako je skrenuti s pravog puta. Polovici od njih zaista pođe za rukom da okrenu stranicu i krenu u normalni život. Mi im pomažemo i kroz našu Zadrugu u pronalasku posla. Oni moraju naučiti nositi se životnim obvezama. Imamo sjajnih primjera kako su se neki od naših korisnika snašli u poduzetništvu, osnovali svoje obitelji i zatvorili vrta prošlosti za sobom – rekla nam je Mira Davidović, predsjednica Udruge PET Plus.

Foto: Anes Šuvalić