Prijava

Vaša prijava

Falsificirao punomoć, zatim pečat javnog bilježnika pa na tuđi račun kupio dva skupocjena pametna telefona


Policijski službenici Policijske postaje Velike Gorice dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje da je tijekom kolovoza falsificirao punomoć poduzeća iz Velike Gorice i na njegov račun kupio dva skupocjena pametna telefona.

– S namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist i s ranije stvorenom namjerom, izradio je lažnu punomoć poduzeća kojom je opunomoćio samog sebe te ga ovjerio žigom koji je sličan žigu poduzeća te ga i potpisao u ime direktora. Tako ovjerenu punomoć, sumnje se, lažno je ovjerio pečatom javnobilježničkog ureda iz Zagreba. S tom punomoći je došao u poslovnicu telefonskog operatera, zaposlenicima predočio punomoć i doveo ih u zabludu te sklopio pretplatnički ugovor u trajanju od 24 mjeseca i po povlaštenoj cijeni kupio mobitel, a ugovor je ovjerio žigom poduzeća. Tako kupljeni mobitel je prodao u zalagaonici u Zagrebu – stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.