Prijava

Vaša prijava

Svi najbolji opet zajedno! Gorička košarka krenula u pravome smjeru


Pune su bile tribine Gradske sportske dvorane u petak navečer, praktički do posljednjeg mjesta, ali ovoga puta nisu došli gledati igrače. Došli su slušati trenere. I predsjednika. Tribinice naše dvorane napunili su, naime, roditelji mladih velikogoričkih košarkaša, koje su dočekale dobre vijesti. Dobre za njih, dobre za njihovu djecu, dobre za budućnost goričke košarke u cjelini… Novi predsjednik KK Gorice, Duško Radović, ostvario je svoj prvotni naum, o kojem je govorio od prvog trenutka kad je stupio na ovu funkciju, a ponovio na proslavi 50 godina kluba.

– Ovaj događaj, cijela ova svečanost, vrlo je važna za daljnji razvoj košarke u Velikoj Gorici. To bi trebao biti jedan veliki motiv i poticaj za budući rast i razvoj, pogotovo s obzirom na to da ovu obljetnicu obilježavamo u godini u kojoj je ostvaren najveći uspjeh u povijesti goričke košarke. Moramo voditi brigu o prvoj momčadi, ali iznimno nam je važno poboljšati rad s mlađim kategorijama. Zato smo i doveli Ivana Perinčića, bivšeg igrača Zadra, na mjesto koordinatora omladinskog pogona – kazao je predsjednik Radović.

Foto: KK Gorica

Sve to vrijeme, dok se slagala križaljka kluba, u tišini su se vodili razgovori s ljudima iz Škole košarke Velgor, nekadašnjim zaposlenicima kluba koji su se u jednom trenutku odvojili i krenuli svojim putem. Odveli su sa sobom i velik broj djece, toliko velik da je omladinski pogon KK Gorice u posljednjem razdoblju bio “na aparatima”. Tako je u nekim trenucima pojedine selekcije činilo svega sedam, osam dječaka, pa je slijedom toga dolazilo i do prilično teških poraza, čak i od klubova iz puno manjih sredina…

Za to vrijeme u Velgoru se ozbiljno radilo, klinci su napredovali i rasli, postizali lijepe rezultate… I vodili svoj život, u istome gradu, ali kao konkurent KK Gorici, gradskom klubu. Naravno da su u svemu tome jedni bili bolji, a drugi lošiji, tako to mora biti, ali u konačnom izračunu to nije bilo dobro ni za koga. Kvaliteta i talent nisu bili na okupu, na jednome mjestu, a realnost kaže da djece za dva ozbiljna pogona u ovome gradu naprosto nema. Upravo zato je nova uprava KK Gorice, na čelu s predsjednikom Radovićem, željela vratiti stvari na pravo mjesto, u čemu je i uspjela. KK Gorica i Velgor su se spojili, nastavit će raditi zajedničkim snagama, s nikad više termina za košarkaše u dvoranama, u neusporedivo boljim uvjetima nego dosad.

Foto: KK Gorica

Pod koordinacijom Ivana Perinčića, čovjeka s višegodišnjim iskustvom iz Cedevite, radit će treneri Branimir Pavić, Hani Istanbuli, Dado Sadžak, Danijel Jukić i Silvije Jenkač, koji je ovom prigodom roditeljima prezentirao kako će ujedinjena omladinska škola operativno funkcionirati. Predsjednik kluba pozdravio je sklopljeni dogovor, palo je i zajedničko fotografiranje, pa pozdrav do sljedećeg košarkaškog okupljanja. Koje bi moglo biti već u nedjelju, kad kreće sezona za mlade košarkaše. U 11.20 sati kadeti igraju protiv Zapada…