Prijava

Vaša prijava

U Vukovini sredili svoj nogometni kutak, pa onda i Lonju u derbiju


U subotu su odigrane  dvije vrlo važne utakmice u prvenstvu 1. županijske lige, istočne skupine. Mraclin je u Vezišću svladao bez većih problema trećeplasiranu Milku Trninu 4-1, a Jelačić je doma u Vukovini, u pravom okršaju, Lonju iz Lonjice pobijedio 1-0. I turopoljski dvojac ostavio je pratnju u osjetnom bodovnom zaostatku.

Malobrojni gledatelji neposredno uz crkvu u Vukovini od prvog sučevog zvižduka pratili su oštru, za šesti rang kvalitetnu, neizvjesnu utakmicu, trkački i ritmom na zavidnoj razini, koja se lomila do 87. minute. Tada, u jeku napada Lonje, Miletić se dokopao lopte i sijevnula je rijetko viđena kontra. Miletićevu dugu loptu po sredini Marko Rus je uspio glavom proslijediti desno za jurećeg Antonija Prizmića, koji je od prve zavrnuo nisko i oštro na drugu vratnicu, za uklizavanje Zlatka Relote. I lopta se zakoprcala u mreži, za veliko slavlje Jelačića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prije jedinog pogotka, a i kasnije, na obje strane redale su se lijepe kombinacije i mnogo prigoda. Za opisati sve, prilično bi potrajalo. Ako kažemo da se Vaš dopisnik neposredno prije jedinoga gola već dvoumio kojeg vratara, gostujućeg Petra Jerkovića ili domaćeg Davora Sakača, proglasiti za igrača utakmice, dovoljno smo kazali o kakvom se dvoboju radilo.

Vodeći Mraclin nakon 7. kola ima 21 bod, Jelačić 19, treća Milka Trnina 13, a prije prvenstva favorizirana Lonja s 11 bodova je četvrta.

Roman Galinsky, pojačanje Jelačić iz Argentine, zasad utakmice samo gleda

Spomenimo, pozvani smo prije utakmice da ovjekovječimo fotografijama novouređene prostorije Jelačićeva doma u režiji vlasnika uresa, kapetana momčadi Jože Matejčića. Svaka čast, legendo i kapetane, vidi se tko obožava nogomet! Utakmici je nazočio i novopridošli Jelačiću mladi Roman Galinsky iz Argentine.

JELAČIĆ – LONJA 1-0
VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 28. rujna 2019. od 16.30. Gledatelja 60. Sudac: Dominik Šantorić (Laduč). Pomoćnici: Ivan Vuković (Donji Laduč) i Kristijan Šinko (Zaprešić). Delegat: Stjepan Petrac (Gornja Lomnica).
STRIJELAC: 1-0 Relota (87)
JELAČIĆ (4-2-3-1): Sakač – Prizmić, Ivanjko, Jambrešić (od 59. Sabljak), Godinić-Nikić, Relota – Mršić (od 59. Matejčić), Rus, Smok (od 89. D. Matković) – Miletić. Trener: Stiven Žitnik
LONJA (4-2-3-1): Jerković – Hmelina (od 46. Matić), Oroz, Šumić (od 46. Forgač), Pavlic (od 79. Baček) – Salopek, Vidović – Kobaš (od 46. Franić), Ivoš, Dimović – Skupnjak. Trener: Igor Mostarlić
IGRAČ UTAKMICE: Zlatko Relota